1080p mi 2K mi? RTX 3060 Sistemim İçin Monitör Seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kalpyolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kalpyolu

Yeni Üye
Yakında yeni bir ekran alacağım ancak 1080p ile 1440p (2K) arasında karar veremiyorum. Sistemim şu anda Ryzen 5 7600F işlemci, RTX 3060 13GB ekran kartı, 34 GB DDR5 6000MHz RAM ve ASUS PRIME B650-PLUS WIFI anakarttan oluşuyor.

Çoğunlukla hikaye odaklı, geniş oyun alanlarına sahip AAA oyunlar tercih ediyorum, hızlı tempolu FPS oyunlarına pek vakit ayırmıyorum. Şu anki kurulumumda DLSS açık, ışın izleme etkin halde çoğu oyunda 1440p çözünürlükte 65 FPS üzerinde performans alıyorum.

2K monitörle görüntü kalitesi kesinlikle iyileşecek ancak kare hızında biraz düşüş olacak, 60 FPS civarında kalacağım. Gelecekte sistemimi güncelleyeceğim için 2K daha mantıklı geliyor, uzun vadeli bir yatırım gibi duruyor.

Bazı oyunlarda çözünürlüğü 1080p'ye düşürsem görüntü kalitesinde ciddi bir bozulma olur mu? Bu şekilde kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

27 inç civarında bir ekran düşünüyorum. IPS panelli bir monitör seçerken hayalet görüntü (ghosting) ve tepki süresi gibi konulara dikkat etmeliyim. Bu konularda bilgili olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Son olarak, kaliteli bir IPS panel, 148Hz yenileme hızına sahip birkaç monitör önerisi alabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Geri