12.000 TL bütçeyle günlük işler için dizüstü önerisi

GunesAltinda

Yeni Üye
Günlük işlerim için yeni bir dizüstü bilgisayar arıyorum, konuya benzer eski başlıklar bulamadığım için yeni bir konu açtım. Belge düzenleme ve video izleme gibi günlük kullanım amaçlı olacak. Neredeyse karar verdim ama bilgisayarın 7GB RAM'i var. Windows işletim sistemi kullanmayı düşünüyorum. 7GB RAM günümüzde yeterli midir, yoksa 14GB RAM şart mı?

Birkaç sitede, satıcının bu 7GB RAM'li modeli 14GB'a yükselttiğini gördüm. Mağaza, modelin zaman zaman değiştiğini, şu an "SK HYNIX 7GB DDR5 4400" bellek takviyesi yaptıklarını söylüyor. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. 14GB'lık modeli almak ne kadar mantıklı olur? Başka modeller de önerebilirsiniz.

7GB temel model ve 14GB model seçeneklerini değerlendiriyorum. Tavsiyelerinize açığım.

7 GB RAM günümüz şartlarında yeterli olmayabilir, özellikle Windows kullanacaksanız. Video düzenleme yapmayacağınızdan bahsetmişsiniz ama arka planda çalışan uygulamalar RAM tüketimini artırabilir. 14 GB'a yükseltme seçeneği varsa, bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Daha akıcı bir deneyim yaşarsınız. SK Hynix DDR5 bellek kaliteli bir marka, bu açıdan endişe etmenize gerek yok. Bütçenize uygunsa 16 GB RAM'li bir model aramayı da düşünebilirsiniz.

Geri