12 bin TL'lik anakart ve RAM tavsiyeleri

cimenkitabi

Yeni Üye
Katılım
9 Haz 2025
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yeni bir sistem kurmak için parçaları yenilemeyi planlıyorum. Toplam bütçem 12 bin TL ve öncelikli olarak anakart ile RAM'leri güncelleyeceğim.

Bazı anakartları inceledim fakat daha iyi alternatifler varsa değerlendirmeye açığım. ASRock B550 Pro4 AM4, Gigabyte B550 Gaming X V2 AM4 ve Asus PRIME X570-P AM4 modellerine baktım.

36 GB RAM düşünüyorum; 4x9 GB şeklinde, 3600 MHz hızında. Yüksek frekanslı RAM tercih ediyorum. Bazı anakartların fiyatları yüksek olduğundan, istediğim RAM'leri alamayabilirim. Bu yüzden önerilerinizi bekliyorum.

X570 yonga setli bir ASUS anakart, belki de ROG STRIX modeli, seçersem bu RAM'leri değerlendireceğim: [Amazon bağlantısı]. Fiyat performans açısından en uygun kombinasyonu bulmaya çalışıyorum.
 
Geri
Üst