12 Bin TL'lik Bilgisayar Önerisi

IsikCizgisi

Yeni Üye
Yaklaşık 12.000 TL bütçeyle bir bilgisayar satın almayı planlıyorum. Ocak ayı indirimlerini de göz önünde bulundurarak, bana uygun sistem önerileriniz var mı?

Bilgisayar konusunda pek bilgili değilim, bu yüzden açıklayıcı bilgiler verirseniz çok sevinirim. Anlaşılır ve ayrıntılı bir şekilde yardımcı olursanız memnun olurum.

Sistem seçiminde nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Performanslı ve uzun ömürlü bir sistem arıyorum.

12.000 TL bütçeyle güzel bir sistem kurulabilir Ocak indirimlerini takip etmekte fayda var. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 16GB RAM yeterli olacaktır. Ekran kartı seçiminde bütçeye göre RTX 3060 veya RX 6600 XT öneririm. SSD depolama için en az 1TB NVMe SSD tercih edin. Anakart seçiminde işlemci soketine uygun, güvenilir bir marka seçmeniz önemlidir. Güç kaynağı olarak 650W kaliteli bir model yeterli olacaktır. Kasanın hava akımına uygun olmasına dikkat edin. Uzun ömür için kaliteli parçalar seçmek önemlidir. İndirim fırsatlarını takip ederek daha uygun fiyatlı bir sistem kurabilirsiniz.

12.000 TL bütçeyle oldukça iyi bir sistem kurabilirsiniz Ocak ayı indirimlerini takip ederek daha da avantajlı fiyatlar yakalayabilirsiniz.

Öncelikle kullanım amacınızı bilmek önemli Oyun mu, video düzenleme mi, yoksa genel kullanım mı? Buna göre bileşenleri seçmeliyiz. Genel kullanım ve orta seviye oyunlar için Ryzen 5 5600 veya Intel i5 12400F işlemciler ideal olabilir. 16 GB RAM yeterli olacaktır, daha sonra 32 GB'a yükseltme imkanınız her zaman bulunur. SSD depolama alanı tercih edin, en az 1 TB kapasiteli bir SSD alın. Ekran kartı seçimi kritik, bütçenizin büyük kısmını burada kullanabilirsiniz. RTX 3060 veya RX 6600 XT gibi kartlar iyi bir performans sunar. Kaliteli bir anakart ve yeterli watt'a sahip bir güç kaynağı da önemli. Uzun ömürlülük için kaliteli markaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Sistem toplama konusunda tecrübeniz yoksa, bir sistem toplama sitesinden veya güvenilir bir mağazadan hazır sistem sipariş etmeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede daha az sorun yaşarsınız. Sisteminizi toplarken parçaların uyumluluğuna dikkat edin.

Geri