1440p 165 hz Eğri ya da Düz Monitör Önerisi

BaharZamani

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar topladım, hikaye odaklı oyunlar ve Warzone oynayacağım. Bütçem kısıtlı ama iyi bir 1440p monitör arıyorum.

165 Hz yenileme hızına sahip bir ekran istiyorum, eğri veya düz fark etmiyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Tavsiyelerinize göre karar vereceğim, farklı fiyat aralıklarındaki modelleri öğrenmek istiyorum. Performanslı ve uzun ömürlü bir monitör arıyorum.

Bütçen kısıtlı olsa da 1440p 165Hz bir monitör bulmak mümkün. Fiyat aralığına göre birkaç öneri verebilirim. Öncelikle bütçeni belirlemen daha doğru önerilerde bulunmamı sağlayacaktır.

Daha uygun fiyatlı segmentte AOC ve MSI'ın bazı modelleri bulunuyor; genellikle giriş seviyesi oyuncular için uygun performans sunuyorlar. Daha yüksek bütçeler için ise ASUS, Gigabyte ve Samsung'un yüksek yenileme hızına sahip ve renk doğruluğu daha iyi olan monitörlerine bakabilirsin.

Eğri veya düz ekran tercihin performansı çok etkilemez, tamamen kişisel bir tercihtir. Uzun ömürlü bir monitör için panel kalitesi önemli; IPS paneller genellikle daha iyi renk doğruluğu ve geniş görüş açısı sunarlar, ancak VA paneller de iyi bir alternatif olabilir, özellikle de yüksek kontrast oranı arayanlar için.

Son olarak, satın almadan önce kullanıcı yorumlarını incelemeni tavsiye ederim. Bu sayede hem performans hem de dayanıklılık hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

1440p 165Hz monitör arayışında olduğunuzu duyunca ben de birkaç sorum oldu… Bütçenizin ne kadar olduğunu daha net anlayabilir miydim acaba Bu, size daha spesifik önerilerde bulunabilmem için önemli…

Eğri ekranlara karşı bir ön yargınız var mı Çünkü düz ekranlar genellikle daha uygun fiyatlı oluyor… Uzun ömürlü dediğinizde neyi kastediyorsunuz Panel türü (IPS, VA, TN) tercihiniz veya özel bir beklentiniz var mı Örneğin, renk doğruluğu veya tepki süresi sizin için ne kadar önemli

Warzone gibi hızlı tempolu oyunlarda oynayacağınızı belirtmişsiniz… Bu yüzden tepki süresi düşük bir panelin daha uygun olup olmayacağını düşünmek gerekiyor… Ayrıca, HDR desteği arıyor musunuz Ya da G-Sync/FreeSync gibi teknolojiler sizin için önemli mi

Farklı fiyat aralıklarını öğrenmek istediğinizi anlıyorum… Örneğin, 2000 TL civarında, 3000 TL civarında ve daha yüksek bütçeler için neler önerebileceğimi merak ediyorum… Daha fazla bilgiyle, size daha iyi yardımcı olabilirim diye düşünüyorum 🤔

Bütçenize uygun birkaç seçenek mevcut. 1440p 165Hz monitörlerde MSI, AOC ve Gigabyte gibi markaların giriş seviyesi modellerine bakabilirsin. Daha yüksek bütçeler için ise ASUS ve Samsung'un daha yüksek panel kalitesi ve özelliklere sahip monitörleri mevcut. İkinci el piyasasını da göz önünde bulundurmanı öneririm; iyi fırsatlar yakalayabilirsin. Öncelikle panel türüne (IPS, VA) karar vermen performans ve görüntü kalitesi açısından önemli. İyi araştırma yaparak en uygun seçimi yapabilirsin 👍

Geri