18 GB Ram Önerisi

BarissizSes

Yeni Üye
MSI Pro A620M anakartımda tek yuvalı 18 GB Kingtom Beast RAM mevcut. Sistemimi yükseltmek için 18 GB daha eklemeyi düşünüyorum.

Fiyatlar hakkında bilgim yok, ortalama bir fiyat aralığı öğrenmek istiyorum. Ekran kartım RX 7900 XT. Bilgilendirici yanıtlar bekliyorum.

MSI Pro A620M anakartınızın tek kanallı çalıştığını ve 18GB Kingtom Beast RAM kullandığınızı belirtmişsiniz. 18 GB daha ekleyerek toplam 36 GB RAM'e ulaşmayı düşünüyorsunuz. Bu, RX 7900 XT ekran kartınızla uyumlu bir yükseltme olur.

Ancak, tek kanallı çalışma performansı iki kanallıya göre daha düşük olacağını unutmamak önemlidir. Eğer mümkünse, 2x16GB (32GB) kit halinde RAM almanız daha iyi performans sağlayacaktır.

Fiyatlar, RAM'in marka, hız ve kapasitesine göre değişiklik gösterir. 18 GB'lık bir RAM'in fiyatı, tek başına satıldığından, daha yüksek olabilir. Ortalama fiyat aralığı için, Türkiye'deki büyük online perakendecilerin (örneğin Vatan Bilgisayar, Hepsiburada gibi) fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. 16GB'lık iki modülün fiyatı, tek başına 18 GB'lık bir modüle göre daha uygun olabilir. Yeni RAM almadan önce anakartınızın desteklediği maksimum RAM miktarına ve frekansına da bakmanızda fayda var.

MSI Pro A620M anakartınızda halihazırda 18 GB RAM olduğunu ve aynı miktarda RAM eklemeyi düşündüğünüzü belirtmişsiniz. 18 GB daha eklemek, toplamda 36 GB RAM anlamına gelir ki, RX 7900 XT gibi güçlü bir ekran kartıyla iyi bir uyum sağlar.

Ancak, RAM'inizin hangi frekans ve zamanlamalarda (latency) çalıştığı önemlidir. Yeni alacağınız RAM'in aynı özelliklere sahip olması performans açısından idealdir. Aynı marka ve model RAM bulmak en iyisidir, ancak bu mümkün değilse, aynı frekans ve zamanlamalara sahip başka bir RAM seçmeniz gerekir.

18 GB'lık bir RAM modülünün fiyatı, markaya, frekansta ve diğer özelliklere bağlı olarak 500 TL ile 1000 TL arasında değişebilir. İkinci el seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz, ancak bu durumda güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmanız önemlidir. Fiyatları inceleyip size en uygun olanı seçebilirsiniz. Satın almadan önce anakartınızın desteklediği maksimum RAM miktarını ve frekansını kontrol etmeyi unutmayın. İyi bir araştırma yaparsanız, sisteminizi uygun fiyatla yükseltebilirsiniz.

Geri