1800 TL Güç Kaynağı Tavsiyesi: RTX 2070 ve Ryzen 7 3800X

CimenDusleri

Yeni Üye
Yeni bir güç kaynağı satın almayı planlıyorum. Bilgisayarım sık sık aniden kapanıyor, büyük olasılıkla mevcut güç kaynağı yetersiz kalıyor. 1800 TL bütçeyle alabileceğim en ideal güç kaynağını önerilerinizi bekliyorum.

Sistemimde RTX 2070 ekran kartı kullanıyorum. İşlemci olarak Ryzen 7 3800X alacağım, şu anda Ryzen 3 1200X kullanıyorum. Anakartım ASUS EX-A320M. 16 GB DDR4 RAM mevcut.

Güç kaynağı seçiminde dikkat etmem gereken hususlardan biri de, bileşenlerimin güç tüketimini karşılayacak yeterlilikte olması. Bu yüzden, önerileriniz benim için oldukça değerli olacaktır.

1800 TL bütçenle RTX 2070 ve Ryzen 7 3800X için 650W - 750W aralığında bir güç kaynağı yeterli olacaktır. Bu bütçeye güvenilir markalardan (Corsair, Seasonic, be quiet!) 80+ Gold sertifikalı bir model bulmanız mümkün. Anakartınızın güç bağlantılarına da dikkat etmenizde fayda var. Sisteminizin tam yük altındaki tüketimini online hesaplayıcılar kullanarak tahmin edebilir ve ona göre daha yüksek wattlı bir model tercih edebilirsiniz. Önerilerinizi araştırırken kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurmanız iyi olur. Başarılar.

Son mesajlar

Geri