2011 iMac ile 4K Video Düzenleme Sorunu

KopukDalgalar

Yeni Üye
2014 model 13 inçlik MacBook Air'im var, ayrıca 2011 ortalarında almış olduğum 27 inçlik bir iMac'im mevcut. Şaşırtıcı bir şekilde, 4K videoları MacBook Air'de iMac'e kıyasla çok daha akıcı bir şekilde izleyebiliyorum. Ancak iMac'te video oynatımında ciddi takılmalar yaşıyorum; video düzenleme ise neredeyse imkansız.

iMac'in donanım özellikleri Air'den çok daha güçlü olmasına rağmen bu performans farkını anlamlandıramıyorum. Büyük bir miktar para vererek aldığım iMac'in bu şekilde çalışması beni oldukça üzüyor.

İşte sistem özelliklerini paylaşıyorum; yardımcı olursanız çok minnettar olurum. MacBook Air (13 inç, Ocak 2014): İşlemci: 1.1 GHz Intel Core i5, Bellek: 3 GB 1400 MHz DDR3, Grafik Kartı: Intel HD Graphics 5000 1200 MB. iMac (27 inç, Kasım 2011): İşlemci: 2.7 GHz Intel Core i7, Bellek: 12 GB 1000 MHz DDR3, Grafik Kartı: AMD Radeon HD 6770M 1600 MB.

2011 model iMac'inizin yaşının ve kullanılan donanımın günümüz standartlarına göre oldukça eski olduğunu unutmamak gerek. 12 GB RAM iyi gözükse de, DDR3 bellek tipi ve hızının düşük olması performansı etkiliyor olabilir. Ayrıca, HD 6770M grafik kartı, 4K video işleme için yetersiz kalmış olabilir. Disk sürücünüzün türü (HDD veya SSD) de performansı önemli ölçüde etkiler. SSD kullanıyorsanız bile, eski bir SSD'nin hızı yeni bir SSD'den çok daha düşük olabilir. Sisteminizi güncellemek veya SSD'ye geçmek performans artışı sağlayabilir.

Geri