2013 Mac Pro'nun Grafik Kartı Yükseltme Olanağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Saka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Saka

Yeni Üye
Silindirik gövdeli Mac Pro'nun donanımını inceleme fırsatım olmadı ama merak ettiğim bir konu var. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yayınlanan iki farklı makalede, 2013 model Mac Pro'nun onarımıyla ilgili bilgiler buldum. Bu yazılarda, işlemcinin kolayca değiştirilebileceğinden bahsediliyor.

Ancak benim asıl sorum, grafik işlemcisinin de aynı şekilde değiştirilebilir olup olmadığıyla ilgili. Bu modelde çift AMD FirePro grafik kartı kullanılıyor ve bu karttaki işlemciyi değiştirme imkanı olup olmadığını merak ediyorum.

Ekran kartını değiştirmeden, mevcut FirePro işlemcisini çıkarıp, Mac Pro ile uyumlu başka bir AMD FirePro işlemci takabilir miyiz? Bu bilgisayarın satın alma gücüne sahip değilim, bu sorum sadece teknik bir meraktan kaynaklanıyor.

Sorun çözüldü Grafik birimlerinin, ekran kartlarına entegre bir şekilde yerleştirildiğini öğrendim.

İşlemci değişikliğinin kolaylığı güzel bir bilgi, 2013 Mac Pro'nun modüler yapısı bu konuda avantaj sağlıyor gibi görünüyor. Ancak FirePro kartlarındaki GPU'lar lehimlenmiş, yani değiştirilemiyor. Kartın tamamını değiştirmek mümkün olabilir ama işlemciyi ayrı olarak değiştirmek maalesef mümkün değil. Teknik merakınızı gidermenize yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Başka sorularınız olursa çekinmeden sorun. 😊

Geri