24.000 TL Bilgisayar Sistemi

SovalyeX2

Yeni Üye
24.000 TL'lik bir bütçeyle alabileceğim bilgisayar önerilerine ihtiyacım var. Hazır bir sistem veya parçaları ayrı ayrı alıp kendim kurabileceğim bir konfigürasyon da olabilir.

Kasa seçeneklerine de bakmak istiyorum. Farklı markaların ve modellerin fiyatlarını karşılaştırıp en uygun seçeneği belirlemek istiyorum.

Bilgisayarın oyun oynamak ve diğer ağır programları çalıştırmak için yeterli performansta olmasını hedefliyorum. Yüksek çözünürlükte oyun oynamak istediğim için güçlü bir ekran kartı şart.

24.000 TL bütçe ile gayet iyi bir sistem kurabilirsin. Hazır sistemlere bakmadan önce parçaları ayrı ayrı seçmeyi öneririm, daha uygun fiyatlı ve ihtiyaçlarına daha uygun bir sistem oluşturabilirsin.

Güçlü bir ekran kartı istediğinden Ryzen 5 7600X veya Intel Core i5-13600K işlemciler ile RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT ekran kartlarını düşünebilirsin. 16 GB RAM yeterli olur, daha sonra ihtiyaç duyarsan yükseltebilirsin. SSD olarak da 1 TB NVMe tercih edebilirsin. Kasa seçiminde ise hava akışına dikkat etmeni, iyi bir soğutma sistemine sahip olmasını öneririm. Cooler Master, Fractal Design veya NZXT markalarına bakabilirsin.

Parça fiyatlarını inceleyerek bütçene uygun bir konfigürasyon oluşturabilirsin. İnternet üzerinden fiyat karşılaştırması yapabileceğin birçok site var. Topladığın parçaların uyumluluğunu da kontrol etmeyi unutma. Umarım yardımcı olmuştur.

Geri