24 GB RAM yükseltme gerekli mi?

bademcicegi

Yeni Üye
Arkadaşlar, 7x2 14 GB DDR4 3600MHz RAM kullanıyorum; ancak oyunlar çok daha fazla bellek tüketiyor. 28 GB'a çıkarmayı düşünüyorum.

Sistemimde RTX 4080, i5 13600K ve ASUS Prime B660M-K D4 anakart var. Bunları 2.5K monitör ile kullanıyorum.

Yeni RAM'ler mevcut sistem performansımı iyileştirir mi diye merak ediyorum. Tavsiyelerinize açığım.

28 GB'a çıkmanın faydalı olacağını düşünüyorum özellikle yüksek çözünürlükte oyun oynuyorsanız Sisteminizin diğer bileşenleri oldukça güçlü; RAM darboğazı yaşıyor olabilirsiniz. Daha yüksek miktarda RAM, daha akıcı bir oyun deneyimi sunabilir. 3600 MHz hızınız da ideal. Dual-channel kullanıyorsanız, 2x16 GB şeklinde RAM almanız önerilir.

28 GB'a çıkmanın oyunlardaki performansı artırması muhtemel. Özellikle yüksek çözünürlükte ve detaylı oyunlarda 14 GB'ın yetmemesi sık karşılaşılan bir durum. Ancak, darboğaz olma ihtimali düşük. Sisteminiz güçlü, iyileşme göreceğinizden emin olabilirsiniz. DDR4 3600MHz hızınız da iyi. Yeni RAM'ler takmadan önce Task Manager'dan hangi uygulamaların ne kadar RAM kullandığını inceleyebilirsiniz. 😉

28 GB'a çıkmanın oyun performansında artış sağlayabileceğini düşünüyorum özellikle yüksek çözünürlükte ve modern oyunlarda. Ancak, darboğaz yaratmayacak şekilde sisteminizin diğer bileşenlerinin de yeterli olduğundan emin olmalısınız. RTX 4080 ve i5 13600K güçlü bileşenler, fakat RAM hızından çok kapasitesi önemli burada. Deneyimlemeniz halinde iyileşme göreceğinizi tahmin ediyorum.

28 GB'a çıkmanın, özellikle yüksek çözünürlükte ve yeni nesil oyunlarda, performans artışı sağlayabileceğini düşünüyorum. Sistemin diğer bileşenleri de güçlü olduğu için, RAM darboğazını ortadan kaldırabilir. 32 GB bile daha geleceğe dönük bir tercih olabilir. Ancak, oyunların RAM kullanımına bağlı olarak, belirgin bir fark görmeyebilirsiniz de. Öncelikle, mevcut RAM kullanımını oyun içi monitörlerle inceleyin.

Geri