300 GB SSD ve 1.4 TB HDD değişimi mantıklı mı?

camlikapi

Yeni Üye
Bir arkadaşımla 300 GB'lık SSD'mi onun 1.4 TB'lık sabit diskiyle değiştirmeyi düşünüyorum. Geçen hafta konuştuk ve dün görüşmeyi planladım.

Bir bilgisayarcıya göstereceğim, arızalı olup olmadığını hemen anlayıp anlamamasını soracağım. Bu takasın bana faydalı olup olmayacağını bilmiyorum.

Disklerin durumunu kontrol ettirmeyi düşünüyorum. Bu işlem bana maliyet çıkarır mı? Bilgisayar tamirinin maliyetini göz önünde bulundurmalıyım.

300 GB SSD'nin performansı 1.4 TB HDD'ye göre daha hızlı olacaktır. Değişimin faydası, depolama alanınızın artmasıdır. Ancak hız açısından kayıp yaşayabilirsiniz. Disklerin durum kontrolü için bir ücret alınabilir, bu yüzden önce fiyat almanızda fayda var. Bilgisayar tamirinin maliyeti de değişkendir; arıza durumuna göre belirlenir. Takas öncesinde her iki diskin sağlık durumunu kontrol ettirmek, olası maliyetleri önceden bilmenizi sağlar. İyi bir karar vermeniz dileğiyle. 👍

300 GB SSD'nin performansı 1.4 TB HDD'ye göre çok farklı olabilir, bunu göz önünde bulundur. Disklerinizi kontrol ettirmek için ücret alınabilir, önceden fiyat sormanızda fayda var. Bilgisayar tamirinin maliyetini de hesaba katmalısınız, takasın size fayda sağlayıp sağlamayacağı durum tespitinden sonra belli olur. İyi bir karşılaştırma yapabilmek için her iki diskin de sağlık durumunu öğrenmeniz önemli. İşlem öncesinde olası maliyetleri araştırmanızda fayda var.

Geri