35.000-49.000 TL hazır bilgisayar sistemi tavsiyesi

ayaltinyol

Yeni Üye
Babamı ikna ettim; 15 ay vade farksız taksit seçeneğiyle yeni bir bilgisayar alacağız. 5700 XT ekran kartı çok istiyorum ama bütçeyi zorluyor gibi görünüyor. Anakart olarak B serisi yonga setli, 36 GB DDR5 RAM'li bir sistem düşünüyorum. İşlemci AMD tercih sebebim, fakat uygun fiyatlı bir Intel işlemcili sistem de değerlendirilebilir.

Bir sistem önerisi bekliyorum. Önemli olan fiyat performans dengesi. Bütçeyi aşmamak şartıyla en iyi performansı hedefliyorum.

5700 XT'li bir sistem bütçeyi zorlayabilir, haklısınız. Daha uygun fiyatlı RX 6600 veya RX 6650 XT modellerine bakabilirsiniz, performans kaybı çok fazla olmayacak. AMD Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemciler fiyat performans açısından iyi seçenekler. B serisi anakart yeterli olacaktır. 36 GB DDR5 RAM ise gayet iyi bir seçim. Toplam fiyatın ne olduğunu belirtirseniz daha spesifik önerilerde bulunabilirim. İyi bir araştırma ile bütçenize uygun harika bir sistem kurabilirsiniz 👍

5700 XT biraz zorlayabilir, 6600 XT veya 6650 XT gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bütçeyi ve fiyat-performans dengesini göz önünde bulundurarak, işlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-13400 seçeneklerini önerebilirim. B serisi anakart yeterli olacaktır. 36 GB RAM ise gayet iyi bir seçim. Öncelikle parçaları tek tek fiyatlandırarak toplam maliyeti hesaplayın. Toplam fiyatınızı paylaşmanız daha detaylı bir öneri sunmamı sağlar. 👍

Geri