4060 Ti performans düşüşü: Kasım güncellemesi sonrası sorun

KutupYankisi

Yeni Üye
Geçtiğimiz ayın ortalarında yayınlanan yeni sürücülerden sonra, ekran kartımın performansında büyük bir düşüş gözlemliyorum. Oyunlardaki kare hızım, önceki 130-150 FPS'den 80-90 FPS'ye geriledi.

Bu durum sadece oyunlarla sınırlı değil; video izlerken de takılmalar ve kare hızı düşüşleri yaşanıyor. Örneğin, yayın platformlarında gezinirken birkaç saniyelik donmalar oluyor.

Sürücüyü tamamen kaldırıp eski sürüme geri döndürdüm, fakat sorun devam ediyor. Başka kullanıcıların da benzer sorunlar yaşadığını öğrenmek istiyorum.

Benzer bir durum bende de yaşandı geçen ayki güncelleme sonrası Oyunlarda ve video izlerken takılmalar ve kare hızında düşüşler gözlemledim. Sürücüleri kaldırıp yeniden kurmayı denedim, hatta farklı sürümler denedim ancak sorun devam etti. Sonrasında, ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, Windows'un kendi varsayılan sürücülerini kullandım. Bu geçici bir çözüm olabilir ama benim durumumda performans iyileşmesi sağladı. Düşük çözünürlükte testler yapmayı deneyebilirsiniz, belki donanımınızın performans sıkıntısından kaynaklanmıyor olabilir. Ayrıca, sistem gereksinimlerini kontrol edip oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi de düşünebilirsiniz. Donanımınızın sıcaklık değerlerine de bakmak faydalı olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. Başka çözüm yolları bulursanız, paylaşmanız iyi olur.

Geri