50.000 TL AMD bilgisayar önerisi

KaranliktaHayal

Yeni Üye
50.000 TL bütçeyle yeni bir AMD sistem toplamak istiyorum. Bütçe biraz esnek, 55.000 TL'ye kadar çıkabilirim. RX 7700 XT ve RX 7800 XT ekran kartlarını düşünüyorum ama hangisinin fiyat performans açısından daha iyi olduğunu, hangisinin uzun vadede daha mantıklı bir seçim olacağını bilmiyorum.

Ekran kartından tasarruf edip daha gelişmiş bir anakart mı almalıyım, yoksa tersi mi daha doğru olur, karar vermekte zorlanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Bilgilendirici yanıtlar için teşekkürler.

50-55.000 TL bütçeyle iyi bir sistem kurulabilir. RX 7700 XT fiyat/performans açısından genellikle daha iyi kabul edilir. 7800 XT ise daha güçlü, uzun vadede daha yüksek çözünürlüklerde ve daha uzun süre performans sunabilir.

Kart seçiminde oyun çözünürlüğünüz ve gelecek planlarınız etkili olacaktır. 1080p veya 1440p oyunlarda 7700 XT yeterli olabilir. 4K düşünüyorsanız 7800 XT daha mantıklı.

Anakart seçimi de önemli. İşlemcinize uygun, PCIe 5.0 desteği olan bir anakart tercih etmenizi öneririm, bütçenize göre orta seviye bir model ideal olabilir. Ekran kartına göre daha az güçlü bir anakartla bile güzel performans alabilirsiniz. Öncelikle işlemci ve ekran kartını belirleyin, kalan bütçeyle iyi bir anakart seçebilirsiniz.

Geri