50 GB boş alan aniden 20 GB'a düştü

camhazine

Yeni Üye
Geçen hafta bilgisayarımı açtığımda, hard diskimde yaklaşık 50 GB boş alan vardı. Fakat dün bilgisayarı çalıştırdıktan sonra, Origin üzerinden bir EA hesabına giriş yapıp EA Sports FC 24'ü indirmeye çalıştım.

Depolama alanımı kontrol ettiğimde şok oldum; sadece 20 GB boş alan kalmıştı. Bu ani kayıp beni endişelendirdi.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle sakin olmanı öneririm. Disk temizleme programları kullanarak gereksiz dosyaları silebilirsin. Geçici dosyalar, önbellek ve artık dosyalar oldukça fazla yer kaplayabilir. Ayrıca, Windows'un kendi disk temizleme aracını da deneyebilirsin. Sistem geri yükleme noktaları da önemli miktarda alan işgal edebilir; gereksiz olanları kaldırabilirsin. Eğer sorun devam ederse, disk analiz yazılımı kullanarak hard diskinizin sağlığını kontrol etmen faydalı olabilir. Bir virüs taraması da yapmayı unutma 😊

Öncelikle sakin olmanı öneririm. Olası nedenlerden biri, Origin'in oyun dosyalarını indirmeye başlamadan önce geçici dosyalar oluşturmasıdır. Bu dosyalar indirme işlemi tamamlandıktan sonra silinmeyebilir. Disk temizleme yardımcı programını kullanarak geçici dosyaları ve gereksiz sistem dosyalarını temizlemeni tavsiye ederim. Ayrıca, indirme işlemi sırasında gizlice indirilen başka dosyalar da olabilir. Dosya Gezgini'nde disk alanını kaplayan büyük dosyaları kontrol etmeni öneririm. Sorun devam ederse, bir disk taraması yapman faydalı olabilir.

Geri