55.000 - 60.000 TL bütçeyle ince, güçlü dizüstü bilgisayar tavsiyesi

duskelime

Yeni Üye
55.000 TL ile 60.000 TL arasında bir bütçem mevcut ve yanımda taşıyabileceğim, fakat güçlü bir laptop arıyorum. İhtiyaçlarım şunlardır:

FiveM geliştiriyorum; hem sunucu tarafı kodlama yapıyor hem de oyun motorunda değişiklikler uyguluyorum. Visual Studio Code, Photoshop, Blender ve ara sıra Unreal Engine kullanıyorum. Kendi geliştirmelerim için FiveM ve GTA V gibi oyunları da çalıştırıyorum.

Taşınabilir olması gerekiyor, bu yüzden ince, hafif ve etkili soğutma sistemine sahip bir model arıyorum. Performans benim için çok değerli; özellikle işlemcinin ve ekran kartının tam potansiyelini kullanabilmesi çok önemli. En az RTX 4070 ekran kartı istiyorum.

36 GB RAM başlangıç için yeterli olur, ancak yükseltme seçeneği olması artı puan. Depolama birimi en az 640 GB SSD olsun, Gen4 desteği tercih edilir. Pil ömrü çok hayati değil, genellikle prize yakın oluyorum, fakat aşırı kötü bir pil ömrü de istemiyorum.

Bazı modelleri inceliyorum: MSI Cyborg serisi (RTX 4070 ile), Lenovo LOQ serisi (i7-13700H + RTX 4070), HP Victus 16 (i9-13900H + RTX 4070). HP Victus özellikleri açısından mantıklı görünüyor, ancak ağır olduğu söyleniyor; taşıması zor olabilir mi diye düşünüyorum. Lenovo LOQ performans olarak kötü değil, fakat kasa yapısı ve ekran kalitesi konusunda endişelerim var. MSI Cyborg daha hafif, ama ekran kartı güç tüketimi düşük gibi görünüyor.

Özetle: İnce ve hafif olmalı, RTX 4070 ekran kartına sahip olmalı, işlemci ve RAM performansı yüksek olmalı, ideal bir soğutma sistemi olmalı ve kasa kalitesi orta üst düzeyde olmalı. Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Alternatif modeller de değerlendirilebilir.

Geri