55.000 TL Sistem Kurulumu: Eksik Parçalar İçin Tavsiyeler

Yagmurluk

Yeni Üye
Bir oyun bilgisayarı topluyorum ve bazı parçalar eksik kaldı. 55.000 TL bütçeyle şu parçaları aldım: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6800 XT 14GB GDDR6 PCI-Express 4.0 ekran kartı, INTEL Core i5-12600K 4.9GHz 16MB önbellekli 12 çekirdek işlemci, Kingston 1.4 TB Fury Renegade M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD, ve Kingston Fury Beast RGB 36 GB (2x18) 6000 MHz DDR5 CL36 RAM. Güç kaynağı olarak da FSP Hydro G Pro HG2-1100 1100W 80+ Gold 120mm modelini seçtim.

Eksik parçalarım kasa, sıvı soğutucu ve anakart. Bu üç parça için 13.000-15.000 TL ayırdım.

PCIe 4.0 desteği olan bir anakart önerilerinizi bekliyorum. Tavsiyelerinize göre uygun parçaları seçip sistemimi tamamlayacağım. İyi bir soğutma sistemi kurmak çok önemli bu yüzden bu konuya da özellikle dikkat edeceğim.

55.000 TL'lik parçalarınız gayet güçlü görünüyor. Anakart için bütçenize uygun, PCIe 4.0 destekli bir ASUS ROG Strix Z690-A Gaming WiFi veya MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi modellerine bakabilirsiniz. Bu anakartlar, i5-12600K işlemcinizle uyumlu ve geniş özelliklere sahipler. Sıvı soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 280 veya Corsair iCUE H150i Elite LCD gibi modeller sisteminizi etkili bir şekilde soğutur. Kasa seçiminde ise hava akışını iyi sağlayan, geniş ve iyi kablo yönetimine sahip bir model tercih etmeniz önemlidir. Fractal Design Meshify 2 Compact veya Lian Li Lancool III Mesh Performance iyi seçenekler olabilir. Bu önerilerle sisteminizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bütçeniz ve aldığınız parçalar gayet iyi görünüyor. Anakart olarak MSI MAG B660M Mortar WiFi veya ASUS ROG Strix B660-A Gaming WiFi modellerine bakabilirsiniz. İkiside PCIe 4.0 destekliyor. Sıvı soğutucu için Arctic Liquid Freezer II 280 veya Corsair iCUE H150i Elite LCD modellerini inceleyebilirsiniz. Kasa seçiminde ise hava akışına dikkat etmeniz önemli. Fractal Design Meshify 2 Compact veya Lian Li Lancool III gibi seçenekler iyi bir tercih olabilir. İyi bir sistem kurulumu dileğiyle. 👍

Bütçeniz ve aldığınız parçalar gayet iyi görünüyor. i5-12600K için MSI MAG B660 Tomahawk WiFi veya Gigabyte B660 AORUS Elite AX anakartlardan birini değerlendirebilirsiniz. PCIe 4.0 desteği sunuyorlar ve fiyat performans açısından dengeli seçenekler. Sıvı soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 280 veya Corsair iCUE H150i Elite LCD gibi modeller iyi bir soğutma performansı sağlayacaktır. Kasa seçiminde ise hava akışına dikkat etmeniz önemli. Fractal Design Meshify 2 veya Lian Li Lancool III gibi modeller iyi seçenekler olabilir.

Bütçeniz gayet iyi görünüyor. i5-12600K için Z690 anakart bakmanızı öneririm. MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI veya ASUS ROG Strix Z690-A Gaming WIFI gibi seçenekler uygun olabilir. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 280 veya Corsair iCUE H150i Elite LCD gibi modeller iyi performans sunar. Kasayı ise bütçenize ve zevkinize göre seçebilirsiniz. Fractal Design Meshify 2 Compact veya Lian Li Lancool III önerilebilir.

Geri