60.000TL ile bir kasa nasıl kurardınız?

BarindirmaAvcisi

Yeni Üye
Arkadaşlar, selamlar

60.000 TL'lik bir bütçeyle, bir bilgisayar kasası nasıl bir araya getirirsiniz? Fikirlerinizi bekliyorum

Hazır sistemler arasında çok beğendiğiniz veya değiştirdiğiniz parçaları olan bir sistem varsa, paylaşmanızı rica ediyorum Sadece kasa odaklı düşünün.

Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Güzel bir sistem kurmak için farklı önerilere açığım.

Yüksek bütçeyle nasıl bir kasa toplarsınız fikrinizi merakla bekliyorum.

60.000 TL'lik bir bütçeyle güzel bir sistem kurulabilir! Öncelikle işlemciye karar vermen gerekiyor; AMD Ryzen 7 5800X3D veya Intel i5-13600K gibi güçlü seçenekler bu bütçeye rahatlıkla sığar. Anakart seçimini de işlemciye göre yapmalısın tabii.

RAM olarak 32GB DDR4 veya DDR5 tercih edebilirsin, performans açısından DDR5 daha iyi olsa da fiyat farkını göz önünde bulundurmalısın. SSD'de en az 1TB NVMe M.2 tercih etmeni öneririm, oyun yükleme süreleri inanılmaz hızlanıyor. Ekran kartı için ise RTX 3070 veya RX 6800 XT gibi seçenekler düşünülebilir, stok durumuna ve fiyatlarına bakmak önemli. Güç kaynağı olarak da en az 750W kaliteli bir marka seçmelisin. Kasa tercihi tamamen kişisel zevke kalmış, ama iyi hava akışı sağlayan bir kasa seçmeye dikkat et.

Hazır sistemleri incelemekte fayda var, belki beğendiğin bir parçasını alıp geri kalanını kendin seçebilirsin. Benim kendi sistemimde PSU'yu daha yüksek wattlı değiştirmiştim mesela, uzun vadede daha güvenli oldu. 😉

Geri