650W Güç Kaynağı, R5 7600X ve RTX 3070 Sistemi İçin Yeterli mi?

aydonencesi

Yeni Üye
550W ASUS TUF Bronze güç ünitem var, geçen ay aldım. Sistemimde Ryzen 7 7600X işlemci ve RTX 3070 ekran kartı kullanıyorum. 260mm Corsair iCUE H150i Elite LCD sıvı soğutma kullanıyorum. Ekran kartım bazen 380W'a kadar çıkabiliyor.

Sistemim hiç kapanmadı veya yeniden başlatılmadı. Bu güç kaynağı bu donanım için yeterli mi merak ediyorum.

Güç kaynağımın yetersiz kalıp kalmayacağı konusunda endişeliyim. Sistemimin istikrarlı çalışması için daha yüksek wattlı bir güç kaynağı düşünmeli miyim?

550W biraz kısıtlı gelebilir, özellikle RTX 3070'in 380W'a kadar çıkmasıyla birlikte. Ryzen 7 7600X ve diğer bileşenlerin tüketimini de hesaba katınca toplam güç tüketimi 550W'ı aşabilir. Sisteminiz şimdilik stabil çalışıyor olsa da, gelecekte daha yüksek güç tüketimine neden olacak bir bileşen eklemeyi düşünürseniz, daha yüksek wattlı bir güç kaynağı daha güvenli bir tercih olabilir. 750W veya 850W gibi bir güç kaynağı uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. 😄

550W, Ryzen 7 7600X ve RTX 3070 için yeterli gibi görünse de, 380W'lık ekran kartı çekimi ve diğer bileşenler düşünüldüğünde biraz sıkışık olabilir. Sistemin istikrarlı çalışması için 650W veya 750W gibi daha yüksek wattlı bir güç kaynağı, uzun vadede daha güvenli bir tercih olurdu. Kapanma yaşamamanız şu an için sorunsuz çalıştığını gösterse de, gelecekteki yükseltmeleri de hesaba katmak önemlidir. Güç kaynağı seçimi sistem performansını önemli ölçüde etkiler.

Geri