7 bin TL bütçeyle AM4 tabanlı işlemeci tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DagdaRoya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DagdaRoya

Yeni Üye
Premiere Pro ile video düzenleme yapıyorum şu sıralar R5 1600 AF işlemci kullanıyorum.

Yeni bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum Geçen ay 7000 TL civarında bir bütçem var.

AM4 soketli bir işlemci arıyorum render odaklı performans önemli. Önerilerinizi bekliyorum.

7000 TL bütçeyle AM4 soketli render odaklı bir işlemci arayışınızda Ryzen 7 3700X veya Ryzen 7 3800X modellerine bakabilirsiniz. İkinci el piyasasını da değerlendirmeniz performans/fiyat açısından avantaj sağlayabilir. 3700X daha uygun fiyatlı bir seçenek olurken, 3800X daha fazla çekirdeğe sahip. İşlemci seçiminizde anakartınızın uyumluluğunu da göz önünde bulundurmanız önemlidir. İyi çalışmalar. 👍

7000 TL bütçeyle AM4 soketli bir işlemci arayışınızda render performansı ön plandaysa Ryzen 7 5800X veya Ryzen 7 5700X modellerine bakabilirsiniz. 5800X daha güçlü, 5700X ise daha uygun fiyatlı bir seçenek sunar. İkinci el piyasasını da değerlendirmeniz performans/fiyat açısından avantaj sağlayabilir. İşlemci seçiminizde anakartınızın uyumluluğunu da kontrol etmeyi unutmayın.

Geri