70.000 TL bütçeyle bilgisayar mühendisliği öğrencisi için MacBook seçimi

BalikPencesi

Yeni Üye
Yaklaşan bilgisayar mühendisliği eğitimime hazırlanırken, mevcut dizüstü bilgisayarımı değiştirme ihtiyacım var. Eylül ayında başlayacak eğitim için yeni bir makine şart. Apple ekosisteminde yer aldığım için, pil ömrü, hafiflik, sessiz çalışma ve yüksek performans sunan bir MacBook tercih ediyorum.

Telefon, tablet ve saatim Apple ürünleri olduğundan, bu cihazlarla uyumlu bir sistem benim için önemli. Ağırlığı 4 kg'ı aşmayan, küçük ve güçlü bir şarj adaptörü arıyorum. Taşınabilirlik benim için oldukça önemli bir faktör.

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi tanıdıklarımdan aldığım geri bildirimler, Mac cihazlarının eğitim için yeterli olduğunu gösteriyor. Okuldaki laboratuvarlarda bulunan bilgisayarları da gerektiğinde kullanabilirim. İhtiyaç halinde ilerleyen zamanlarda bir Windows bilgisayarı da alabilirim. Ancak ana cihazım olarak, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bir MacBook tercih ediyorum.

Bütçem 70.000 TL civarında, kardeşimin öğrenci indirimi belgesi ile satın alma imkanım var. Bu fiyat aralığında hangi MacBook modelini önerirsiniz?

Vatan Bilgisayar'da geçen hafta gördüğüm 14 inç M2 Pro, 14 GB RAM, 768 GB SSD özelliklerine sahip model yaklaşık 68.000 TL idi. İnternette aynı modeli bulamadım ancak yine de değerlendirmenizi rica ediyorum.

İkinci el seçeneklere de, cihazın temiz ve garantili olması koşuluyla açığım.

Geri