700 Watt güç kaynağı RTX 4070 sistemim için yeterli mi?

BarisZamani

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kuracağım fakat gerekli güç kaynağı gücünden emin değilim Bu yüzden sizlerden bilgi almak istiyorum. Toplayacağım sistem şu şekilde:

İşlemci olarak AMD Ryzen 7 8700X 4.20GHz 8 çekirdek 36MB önbellek AM5 soketli işlemci kullanmayı planlıyorum. Performans açısından oldukça güçlü bir işlemci olacağını düşünüyorum.

Anakartım ASUS Prime X670E-R AMD X670 AM5 soket DDR5 8000MHz (OC) destekli ATX anakart olacak. Güçlü işlemciye ve ekran kartına uygun bir model seçtim.

Ekran kartı olarak ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 14 GB TUF-RTX4070-O14G-Gaming GDDR6X OC Edition 256bit kullanmayı planlıyorum. Oyun deneyimimi oldukça ileri seviyeye taşıyacak.

Bellek olarak XPG Lancer Blade Black 36 GB (2x18) DDR5 7000MHz CL52 kullanmayı düşünüyorum. Yüksek performanslı bir bellek seçeneği.

Depolama birimi olarak XPG Gammix S70 Blade agammıxs70b-1.5T-CS 1.5TB 8800/6600MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD kullanacağım. Hızlı bir SSD tercih ettim.

Ekstra depolama için Samsung 870 QVO MZ-77E1T0B/EU 1TB 660/630MB/s 2.5" SATA 3 SSD ekleyeceğim. Dosyalarımı saklamak için yeterli alan sunuyor.

Kasam Frisby CX-600 800W 80+ Gold 5xARGB fanlı mid Tower siyah mesh kasa olacak. Güçlü bir güç kaynağı ve iyi soğutma sistemi sunuyor.

İşlemci soğutucusu olarak MSI MAG CoreLiquid S360 360mm beyaz işlemci sıvı soğutucu tercih ettim. İyi bir soğutma performansı sağlayacağına inanıyorum.

Oyun ekipmanlarım olarak Gamepower Kai Titanium siyah 7.1 Surround Hi-Fi manyetik ped RGB oyun kulaklığı ve Gamepower Suki mekanik mavi switch puding keycaps Türkçe Q 108 tuş USB oyun klavyesi kullanacağım. Oyun deneyimimi tamamlayacak parçalar.

800W güç kaynağı, seçtiğiniz bileşenler için yeterli olacaktır. Ryzen 7 8700X, RTX 4070 gibi güçlü bileşenler yüksek güç tüketimine sahip olabilir ancak 800W Gold sertifikalı PSU ile sisteminizin stabil çalışması sağlanacaktır. Güç tüketimini detaylı hesaplamak için online hesaplayıcıları kullanabilirsiniz. İyi oyunlar

800W güç kaynağı, seçtiğiniz bileşenler için yeterli olacaktır. Ryzen 7 8700X, RTX 4070 gibi güçlü parçalar yüksek güç tüketimine sahip olsa da, 800W Gold sertifikalı bir güç kaynağı, sistemin stabil çalışması için yeterli bir marj sunar. Güvenle kurabilirsiniz. İyi oyunlar.

Topladığınız sistem oldukça güçlü görünüyor. 800W güç kaynağı, seçtiğiniz bileşenler için genellikle yeterlidir. Ancak, gelecekte daha güçlü bir ekran kartı eklemeyi planlıyorsanız, biraz daha yüksek wattlı bir güç kaynağı düşünmenizde fayda var. Sisteminizin güç tüketimini hesaplayan online hesap makinelerini kullanarak daha kesin bir bilgiye ulaşabilirsiniz. Güç tüketimi hesaplamaları, güvenli bir tarafta kalmanıza yardımcı olur. İyi bir kurulum diliyorum.

Geri