70k Sistem Kurulumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir bilgisayar sistemi oluşturmayı planlıyorum. Okul ve iş hayatımda kullanacağım için uzun süre dayanıklı olmasını istiyorum.

Bu sistemde Adobe yazılımları, Blender, Unity ve Stoll Desen programı gibi uygulamaları çalıştıracağım. Performans önemli, bu yüzden güçlü bir sistem gerekli.

Bütçeye monitör de dahildir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Yeni sistem toplama düşüncen harika Adobe yazılımları, Blender, Unity ve Stoll Desen gibi uygulamalar için güçlü bir sistem şart gerçekten. Uzun süre dayanıklılık istiyorsan kaliteli parçalar seçmen önemli.

İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel i7-13700K gibi seçeneklere bakabilirsin. Bunlar çok çekirdekli performans gerektiren uygulamalar için ideal. RAM olarak en az 32GB DDR5 RAM öneririm. SSD olarak ise yüksek kapasiteli bir NVMe SSD, sistem hızını artırır. GPU tarafında ise RTX 3070 veya RX 6800 XT gibi kartlar iyi performans sunar. Bütçene bağlı olarak daha yüksek segment bir GPU da tercih edebilirsin.

Monitör seçiminde ise en az 1440p çözünürlük ve IPS panel öneriyorum. Bütçene uygun kaliteli bir kasa ve kaliteli bir güç kaynağı da unutmamak gerek. Parça seçiminde kullanıcı yorumlarına ve benchmark testlerine bakarak karar verebilirsin. Toplarken de adım adım ilerleyerek dikkatli olmanı tavsiye ederim. Umarım yardımcı olmuştur. Başarılar.

Geri