90 bin TL'ye kadar Oyun, Analiz ve Resim için Laptop Önerisi

toprakarzu

Yeni Üye
Merhaba, sonunda 7 senelik laptopumun GTX 1050 Ti GPU'su vefat ettiği için yeni laptop bakmaya başladım.

Oyun oynamaya, data analizi ve resim yapma amaçlı laptop arıyorum. Mümkünse data analizi yaparken(CPU ve RAM kullanıyor, ama çok değil) önünde basit resim/tasarım uygulamasını kullanılabilir olması çok iyi olur. (bkz GIMP vb)

Belirli bir bütçem yok, ama spesifik olarak bu özelliklere uygun bir şey arıyorum. Uzun süreli kullanabileceğim bir şey olması da en büyük tercihimdir.
Güncelleme: 50bin ile 90bin arası bütçe mümkün, duruma göre 100bin'e zorlayabilirim. İlerisi biraz aşar ama önerseniz de olur.

RTX XX50 tercih etmiyorum, RTX 3080 veya 4060/üzeri
- Son zamanlardaki RTX'lerde VRAM yüzünden sıkıntı yaşayanlar duydum ama laptoplar için durum nedir bilmiyorum.
En az 16 GB RAM.
En az 512 GB SSD ve 2. bir SSD slotu olan (veya 1 SSD ile 1 HDD slotu varsa herhangi bir kapasitede)
- Elimde PCI-e 4.0, M.2 NVMe SSD var, onu takmayı düşünüyorum.
CPU konusunda biraz kararsızım. AMD tercih ederim ama Intel de olur.
- Intel'de de çok ısınma sorunu olduğunu duydum, zamanında laptop anakartı yanmış biri olarakdan bu konuda biraz gerginim.
- Yeni aygıtlarda AMD'nin daha iyi olduğunu duydum.
Ekranın parlak olmasını tercih ederim, şu anki laptopumda ekranı görme sıkıntısı yaşıyorum. Ekran özelliklerini fazla bilmiyorum.
Laptop markası önerseniz de olur, marka içindeki bilgisayarları araştırabilirim.
- Monster tercih etmiyorum genel olarak, çok sıkıntısını duydum.

Geri