9070XT Sistemde WattMan Sorunu

KabakAdam

Yeni Üye
Sistemimde garip bir sorun yaşıyorum. Nisan ayında bir araya getirdiğim bilgisayarım, Cyberpunk oynarken yaklaşık 1 saat sonra, bazen de yalnızca 10 dakika sonra çöküyor. "AMD yazılımı, sisteminizde bir sürücü zaman aşımı tespit etti" hatası alıyorum.

Valorant ve Detroit gibi oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmadım. 25.2.1 sürücüsünü kaldırıp, 25.5.1 sürümünü kurmayı denedim. Ardından 4 saatlik oyun seansları gerçekleştirdim, sorun yaşamadım.

Ancak, God of War'da durum farklı. Oyun her 3 dakikada bir çöküyor ve aynı hatayı veriyor. Red Dead Redemption 2'de de aynı sorunla karşılaştım, oyun sürekli olarak 3 dakikada bir kapanıyor. Eski sürücüleri geri yükledim yine de bir çözüm bulamadım.

Bir gün önce elektrik kesintisi yaşadık, bunun sistemimde hasara yol açmış olma ihtimali aklımda. İnternetteki bazı videolardan yola çıkarak undervolt denedim, fakat sorun devam ediyor ve ayarlar her seferinde sıfırlanıyor.

OCCT testinde, Güç bölümünde ara sıra hata veriyor. 20 saniyede hata vermeye başlarken, bir saatlik testlerde de bazen hiç hata olmadan bitiyor. RAM'im AMD'nin uyumlu RAM listesinde bulunmuyor, bu da sorun kaynağı olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisayarımı yeniden formatladım, Windows 11 Pro kurdum yine de bir değişiklik olmadı. Yardımınıza ihtiyacım var, çok emek vererek topladığım bu sistemin bu sorun yüzünden çalışmaz hale gelmesi beni çok üzüyor.

Son mesajlar

Geri