A520M V2K sistem için RAM tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sandal

Yeni Üye
Ryzen 5 5700 işlemci ve RX 6700 ekran kartım mevcuttur ancak RAM'lerim 1800 MHz hızında çalışıyor. Arkadaşlarım daha yüksek hızda RAM'ler kullanırsam, CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunlarında daha yüksek kare hızı elde edeceğimi belirttiler.

Bu yüzden, performans artışı için uygun bir RAM önerisi bekliyorum. Oyun deneyimimi iyileştirmek istiyorum.

Uygun fiyatlı ve performanslı bir RAM seçeneği arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ryzen 5 5700 ve RX 6700 ile 1800 MHz RAM kullanmak CS:GO gibi oyunlarda darboğaz yaratabilir. Arkadaşların doğru söylüyor; daha yüksek hızda RAM kullanmak kare hızında artış sağlayabilir.

3200 MHz veya 3600 MHz hızında bir RAM seti düşünmeni öneririm. CL16 veya CL18 gecikme süreleri ideal olur. Marka olarak Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix veya G.Skill Ripjaws V gibi seçenekler uygun fiyatlı ve performanslıdır.

Sisteminin desteklediği maksimum RAM hızını anakartınızın teknik özelliklerinde kontrol etmelisin. Bu bilgiye göre uygun bir RAM seçimi yapabilirsin. Daha yüksek hızdaki RAM'ler, oyun içi akıcılığı ve genel sistem tepkimesini iyileştirecektir. Fiyat performans dengesi göz önünde bulundurularak 3200 MHz CL16 bir set iyi bir başlangıç noktası olabilir.

Ryzen 5 5700 ve RX 6700 ile 1800 MHz RAM kullanmak, CS:GO gibi oyunlarda darboğaz yaratabilir. 3200 MHz veya 3600 MHz hızında CL16 veya CL18 gecikmeli DDR4 RAM'ler göz önünde bulundurmanı öneririm. Bu hız artışı, özellikle düşük çözünürlüklerde ve rekabetçi oyunlarda fark edilir bir FPS artışı sağlayabilir. Bütçene uygun CL değerine sahip bir kit seçebilirsin. Performans açısından 3600 MHz daha iyi olsa da, fiyat farkı fazlaysa 3200 MHz de yeterli olabilir. Öncelikle mevcut RAM'inin markasını ve kapasitesini belirtip, aynı markadan veya uyumlu bir kit seçmen, olası uyumsuzluk sorunlarını önler.

Geri