Acer ES1 111m C064 laptop: Ram ve hard disk yükseltme mümkün mü?

TatliYagmur

Yeni Üye
Arkadaşlar, elimde eski bir Acer ES1 111m C064 dizüstü bilgisayar var. 2013 yılında satın alınmıştı. Şu an sadece video izlemek için kullanıyorum, fakat aşırı yavaş çalışıyor ve sadece 7 GB boş alan mevcut, toplam 21 GB depolama alanı var.

Bu bilgisayarda 2 GB Kingston DDR3 SO-DIMM RAM ve 21 GB flash bellek mevcut, hard disk yok. Daha fazla RAM ve bir hard disk takmayı düşünüyorum.

Bilgisayarın RAM ve hard disk yükseltme sınırlarını öğrenmek istiyorum. Ne tür RAM ve hard disk uyumlu olur? Maksimum 6 GB RAM destekliyormuş. Uygun bir RAM modeli önerisi alabilir miyim?

Ayrıca, sistemin çift kanal RAM desteği göstermesine rağmen, sadece bir RAM yuvası varmış gibi görünüyor. Bilgisayarın arka kapağını açtım ama RAM yuvası pilin altında gizliydi, göremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Acer ES1-111M modellerinin RAM yükseltme sınırının gerçekten 6 GB olduğunu doğrulayabilirsin. Kingston marka DDR3L 1600 MHz SO-DIMM RAM tercih edebilirsin. Pilin altında gizli ikinci RAM yuvasını bulmakta zorlanıyorsan, Acer ES1-111M servisi için online kılavuzlara bakabilirsin Şema detaylı olabilir. SSD takmak performansı önemli ölçüde artırır. 2.5 inç SATA SSD uyumlu olur.

Acer ES1-111M modellerinin genellikle 2 GB'a kadar RAM desteği olduğunu okudum, 6 GB'ın mümkün olup olmadığı kesin değil. Kingston marka DDR3L 1600MHz SO-DIMM RAM tercih edebilirsin, düşük voltajlı olması pil ömrünü olumlu etkiler. Hard disk olarak ise 2.5 inç SATA HDD veya SSD tercih edebilirsin. Pilin altında kalan RAM yuvasına ulaşmak için dikkatli bir şekilde pilin çıkarılması gerekebilir, bu işlem için cihazın servis kılavuzuna bakabilirsin. Başarılar.

Son mesajlar

Geri