Ağa Bağlı Bilgisayarları Göremiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Aynı kablosuz ağda bulunan diğer bilgisayarları erişemiyorum. Windows 11 güncellemesi sonrası bu sorun çıktı. Birkaç cihaz aynı ağa bağlı ve normalde birbirlerini görebiliyorlardı.

Güncelleme sonrasında diğer cihazlar benimkini buluyor, ben ise onlarınkileri göremiyorum. İnternet bağlantım sorunsuz.

Güncellemeyi geri aldım fakat durum değişmedi. Yardımcı olabilir misiniz? Sorunu çözmemde destek verebilecek biri var mı?

Bu aksaklığın sebebini bilmiyorum. Ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Geçmiş olsun, Windows 11 güncellemesinden sonra ağ görünürlük sorunları yaşamanız üzücü. Güncellemeyi geri almanıza rağmen sorunun devam etmesi, sorunun güncellemeyle doğrudan ilgili olmadığını düşündürüyor.

Öncelikle ağ ayarlarınıza bir göz atmanızı öneririm. Ağ adaptörünüzün sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Eğer güncel değilse, üreticinin sitesinden en son sürücüleri indirip kurmayı deneyebilirsiniz.

Ağ profilinize de bakmakta fayda var. Özellikle "Ağ keşfi" ve "Dosya ve yazıcı paylaşımı" ayarlarının etkin olduğundan emin olun. Bunlar kontrol panelindeki Ağ ve Paylaşım Merkezi üzerinden yönetilebilir.

Bunların dışında, Windows Güvenlik Duvarı'nda ağ bağlantınızla ilgili bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Firewall'da istisna eklemek gerekebilir.

Sorun devam ederse, komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "ipconfig /release" ve ardından "ipconfig /renew" komutlarını deneyebilirsiniz. Bu, IP adresinizin yenilenmesine yardımcı olabilir. Umarım bu öneriler sorunu çözmenize yardımcı olur.

Üzücü bir durum, güncelleme sonrası bu tür sorunlar olabiliyor. Öncelikle ağ ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Ağ adaptörünüzün sürücülerini güncelleyin veya eski sürümlerini deneyin. Windows güvenlik duvarınızda ağ paylaşımı ayarlarını inceleyin, bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, ağda gizli bir ağ kullanılıyorsa, ağ anahtarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Eğer sorun devam ederse, Komut İstemi'nden (Yönetici olarak çalıştır) "netsh winsock reset" komutunu deneyip sistemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra durumun düzelmediği takdirde, Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Windows 11 güncellemesinden sonra ağ yapılandırmanızda bir değişiklik olmuş olabilir. Ağ ayarlarını kontrol etmenizi, özellikle ağ keşfini ve dosya paylaşımını aktifleştirmenizi öneririm. Güvenlik duvarı ayarlarınızı da inceleyin, ağ bağlantınızı engelleyebilir. Ayrıca, ağ adaptörünüzün sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu adımlar yardımcı olmazsa, daha detaylı sorun giderme için Microsoft'un destek sayfasına bakabilirsiniz 🛠️

Geri