Am4 anakart tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yol

Yeni Üye
Mevcut MSI A520M-A Pro anakartım yetersiz kalıyor çünkü sadece 1 adet M.2 SSD yuvası ve 2 adet RAM slotu mevcut İki adet 8 GB RAM'im takılı, elimde de iki adet 12 GB RAM daha var. Daha fazla M.2 SSD takabilmek için yeni bir anakart arıyorum.

Geçtiğimiz hafta iki uygun fiyatlı anakart buldum ve özelliklerini karşılaştırdım. Fakat daha bilmediğim avantajlar olabilir diye buradan da görüş almak istedim. İncelediğim ürünler şunlar: ASUS Prime B550M-K ve MSI B550M PRO-VDH.

ASUS Prime B550M-K, iki adet M.2 yuvası sunuyor. MSI B550M PRO-VDH ise benzer bir özellik sunuyor. Arka paneldeki USB ve fan bağlantıları şu an tamamen dolu, bu yüzden yeni anakartın bağlantı noktalarını da göz önünde bulundurmam gerekiyor.

Alternatif önerileriniz varsa da değerlendiririm. Ayrıca, farklı markalara ve boyutlara sahip iki adet ek RAM'im var. Frekansları aynı. 4 RAM yuvalı bir anakartta bunları kullanmanın bir sakıncası olur mu? Bunları taktığımda performans kaybı yaşar mıyım?

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

ASUS Prime B550M-K ve MSI B550M PRO-VDH ikisi de iyi seçenekler görünüyor. B550 yonga seti, daha fazla PCIe 4.0 desteği sunar, bu da M.2 SSD'lerinizin hızından daha iyi yararlanmanızı sağlayabilir. Farklı markalardaki RAM'lerinizin frekansları aynıysa, 4 slotu olan bir anakartta sorunsuz çalışacaktır; performans kaybı beklemeyin. USB ve fan bağlantı noktalarını dikkatlice inceleyin, ihtiyaçlarınıza uyanı tercih edin. Gigabyte B550M anakart modellerine de göz atabilirsiniz.

ASUS Prime B550M-K ve MSI B550M PRO-VDH benzer özelliklere sahip görünüyor; ikisi de M.2 yuva sayısını artırıyor. Farklı RAM'lerinizin aynı frekansta olması güzel, 4 slotlu bir anakartta sorunsuz çalışırlar, performans kaybı yaşamazsınız. Arka panel bağlantıları önemli; ASUS ya da MSI'ın web sitesinden detaylı port bilgilerini kontrol edin. Bütçenize uygunsa, daha fazla USB ve fan bağlantısı sunan bir model tercih edebilirsiniz. Gigabyte B550 anakartlarını da inceleyebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri