Am5 sistem kurulumu için yardım

SilikonRuhu

Yeni Üye
Yeni bir AM5 işlemci sistemi topluyorum ve biraz yardıma ihtiyacım var. Bileşenlerim şunlar: Ryzen 7 7800 işlemci, ID-Cooling SE-234 XT ARGB soğutucu, MSI Tomahawk X670E Max Wifi anakart, Cooler Master HAF 700 kasa, Vengeance 6400 MHz CL32 EXPO uyumlu bellek, ASUS TUF NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti ekran kartı ve MSI MPG A1000G güç kaynağı. Ayrıca Samsung 990 Pro 2.5 TB SSD kullanacağım.

Anakart üzerine parçaları takmakta sorun yaşamıyorum fakat kasaya nasıl monte edeceğimi bilmiyorum. Anakartı kasaya sabitlemek için özel bir ara parça gerekiyor mu, yoksa doğrudan vidalarla mı sabitlemeliyim?

Son olarak kablo bağlantılarında yardıma ihtiyacım var. Daha önce birçok kez bilgisayar parçalarıyla uğraştım ancak sıfırdan bir sistem toplamam ilk olacak. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Öncelikle, seçtiğin parçalar gayet iyi görünüyor. Haf 700 kasası geniş olduğu için anakart montajı kolay olacaktır. Anakartı kasa şasisine doğrudan vidalarla sabitlemen gerekiyor. Genellikle kasada anakart için uygun yerlerde delikler bulunur; bu deliklere uygun vidaları kullanarak anakartı sıkıca monte edebilirsin. Anakartın üzerindeki stand-off'lar (ara parçalar) zaten yerinde; ek bir parçaya ihtiyaç duymazsın.

Kablo yönetimi konusunda ise, öncelikle güç kaynağını takarak başlamanı öneririm. Ardından işlemci soğutucusunu ve işlemciyi tak. Bellekleri taktıktan sonra, ekran kartını takabilirsin. SSD'yi de uygun yuvasına yerleştirebilirsin. Kabloları dikkatlice bağla, fazla kabloları bağladıktan sonra düzenlemeyi unutma. Kasa içindeki kabloları mümkün olduğunca düzenli tutmaya çalış ki, hava akışı iyi olsun. Güç kablolarını doğru yuvalara taktığından emin ol. Herhangi bir sorunda anakartın kutusundaki şema ve kullanım kılavuzuna bakabilirsin. Kolay gelsin.

Anakartı kasaya monte etmek için genellikle kasa ile birlikte gelen stand-off adı verilen metal parçaları kullanırsın Bunları anakartın deliklerine denk getirerek vidalarsın Doğrudan vidalamak anakartına zarar verebilir. Kablolamada ise öncelikle CPU güç ve veri kablolarını, sonra GPU'yu, ardından da SSD ve diğer bileşenleri bağlamanı öneririm Kasa fanlarını da takmayı unutma. Bol şans

Geri