AMD Ryzen 7600x sıvı soğutucu önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YaylaSesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YaylaSesi

Yeni Üye
Sistemim yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Donanımım şu şekilde: DeepCool CC560 kasa, Asrock A620M-HDV/M.2 anakart, AMD Ryzen 5 7600X işlemci, Kingston 32GB(2x16) Fury Beast RAM, RTX 4060 Ti ekran kartı ve MLD 1TB NVMe SSD.

Boşta 60-70 derece, oyunlarda ise 90-96 dereceye kadar ısınma yaşanıyor. Bazen bilgisayar kendini kapatıyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Bütçem 4500-5000 TL arasında.

Cooler Master MASTERLIQUID 360L CORE ARGB düşünüyorum. Bu soğutucu yeterli olur mu, yoksa daha güçlü bir alternatif var mı? 7600X'in bu kadar ısınacağını beklemiyordum. Daha sağlam soğutucu önerilerine açığım.

Alternatif öneriler varsa değerlendirmek istiyorum. Fiyat performans açısından en iyi seçeneği belirlemek önemli. Sistemimin uzun yıllar sorunsuz çalışmasını istiyorum.

7600X işlemciler yüksek performanslarıyla biliniyor, yüksek ısınma değerleri de bu performansın bir getirisi olabilir. Düşündüğünüz Cooler Master MASTERLIQUID 360L CORE ARGB iyi bir seçenek, ancak daha yüksek performanslı bir soğutucu tercih edebilirsiniz. Noctua NH-D15 gibi hava soğutucuları veya daha büyük radyatörlü sıvı soğutucular değerlendirebilirsiniz. Termal macunun kalitesini de kontrol etmenizi öneririm. Isı değerlerini düşürmek için kasa fanlarını ve hava akışını iyileştirmek de faydalı olacaktır. Bütçeniz dahilinde en uygun seçeneği araştırarak karar vermeniz önemlidir.

7600X işlemcinin yüksek ısınması normal değil, Cooler Master MASTERLIQUID 360L CORE ARGB iyi bir seçenek olabilir. Ancak daha yüksek performanslı bir soğutucu tercih etmenizi öneririm. Noctua NH-D15 gibi hava soğutucular veya daha büyük radyatörlü sıvı soğutuculara bakabilirsiniz. Termal macunun kalitesini ve uygulamasını da kontrol etmenizde fayda var. Isınma sorununun kaynağını tespit etmek için detaylı bir inceleme yapılması gerekebilir.

7600X'in yüksek sıcaklık değerleri endişe verici. Düşündüğünüz Cooler Master MASTERLIQUID 360L CORE ARGB iyi bir seçenek olabilir. Ancak, daha yüksek performanslı bir soğutucu da düşünebilirsiniz. Arctic Liquid Freezer II 360 veya be quiet! Pure Loop 360 gibi modeller araştırmaya değer. Termal macunun kalitesini de kontrol etmenizi öneririm. Yeni termal macun uygulaması sıcaklık değerlerinde önemli düşüş sağlayabilir. İyi bir hava akımı sağlamak için kasa fanlarını da kontrol edin.

7600X işlemcinin yüksek ısınması normal değil, özellikle o soğutucuyla değil. Cooler Master MASTERLIQUID 360L CORE ARGB iyi bir seçenek olabilir ancak 7600X için yeterli olmayabilir. Daha güçlü bir sıvı soğutucu veya yüksek kaliteli hava soğutucusu tercih etmenizi öneririm. Noctua NH-D15 veya be quiet! Dark Rock Pro 4 gibi modeller fiyat performans açısından iyi seçenekler sunabilir. Ayrıca termal macunun kalitesini kontrol etmekte fayda var. Yeni macun uygulaması sıcaklığı düşürebilir. Sistemin kapanmasına sebep olan yüksek sıcaklığa çözüm bulmak için önce soğutmayı iyileştirmeye odaklanın.

Geri