Anakartta sabit turuncu LED yanıyor

KuzeyYolunda

Yeni Üye
Bilgisayarım çalışırken aniden ekran karardı, ardından anakartta sürekli turuncu bir ışık belirdi. Sistemi birkaç kez güç düğmesinden kapatıp açmayı denedim fakat monitör görüntü vermiyor, bilgisayar çalışıyor olmasına rağmen.

Bellekleri çıkarıp tekrar taktım, fakat sorun devam ediyor.

Ne yapmam gerekiyor, sorunun sebebi ne olabilir? Bilgisi olan yardımcı olursa minnettar olurum. Sistem özelliklerini aşağıda listeledim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3400 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Çekirdek 12 İş Parçacığı 30MB önbellek am4.

Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi) 4200MHz(OC) DDR4 soket AM4 HDMI DP mATX.

Ekran Kartı: ASUS Phoenix PH-RX570-4G-EVO Radeon RX 570 5 GB GDDR5 130bit DX12 Gaming.

RAM: G.Skill Trident Z Neo siyah 14 GB(2x7GB) 3000MHz DDR4 RAM.

Öncelikle güç kaynağınızın kablo bağlantılarını kontrol edin, gevşek veya takılı olmayan bir kablo olabilir. Turuncu LED anakartta genellikle bir sorun olduğunu gösterir, bu yüzden BIOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekleyip takmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, farklı bir monitörle deneme şansınız varsa bunu da yapmanız faydalı olur. Anakartınızın kullanım kılavuzundaki hata kodlarını inceleyin, turuncu LED'in ne anlama geldiğini orada bulabilirsiniz. Son çare olarak, bir teknik servise başvurmanız gerekebilir.

Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm. Turuncu ışık anakart üzerindeki bir hatayı gösteriyor olabilir, ancak güç kaynağı arızası da bu soruna yol açabilir. Eğer yedek bir güç kaynağı varsa denemenizi, yoksa bir teknik servise başvurmanızı tavsiye ederim. Ayrıca, monitör kablosunu ve monitörün kendisini kontrol etmeyi unutmayın. Başka bir monitör ile deneme şansınız varsa bu da faydalı olabilir.

Geri