antiX 24 İlk İnceleme

RuzgarUstasi

Yeni Üye
Arkadaşlar, antiX 22 kullanıcısı olarak yeni antiX 24 sürümünü denedim ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Sistemi şu an bu dağıtım üzerinden yazıyorum.

zzzFM'nin varsayılan dosya yöneticisi olarak gelmesi hoşuma gitti. Rox hafif olmasına rağmen, kullanımı zor olduğu için pek çok kullanıcıyı bezdiriyordu. zzzFM ise çok daha kolay kullanımlı. Önceki sürümde de bu yöneticisini tercih ediyordum.

Ram kullanımı dikkatimi çekti. Önceki sürüm 150 MB ram kullanırken, bu sürümde 200-240 MB arasında bir değer gözlemledim. Önemli bir fark yok ama biraz daha fazla kaynak tüketiyor diyebiliriz. 150 MB'den 220 MB'a (görsele göre) çıkmış. Ayrıca, otomatik takas alanı önceki sürümde 2.5 GB oluştururken, şimdi 1.2 GB oluşturdu. Steam oyunlarında etkisini zamanla değerlendireceğim.

Paket yöneticisi yine başarılı. Çoğu temel program mevcut ve sorunsuz kurulum sağlıyor. Eğer ihtiyacınız olanı bulamazsanız, Synaptics'i kullanabilirsiniz.

Orada da bulamazsanız, .deb uzantılı paketleri indirip kurabilirsiniz. Burada da önemli bir gelişme var: artık çift tıkla kurulum mümkün. Önceki sürümde terminal kullanmak zorunda kalıyorduk. Şimdi çift tık yeterli.

Neofetch ile şu değerleri aldım:

Gördüğünüz gibi arka planda bir tarayıcı açık ve bu yazıyı yazıyorum. Pek çok Windows, hatta Linux kullanıcısının boşta iken bile bu kadar az kaynak tüketimi olmadığı aşikar. Bu nedenle, hafif dağıtımlar arasında üst sıralarda yer alıyor ve yerini koruyor. Bir de ekleyeyim, Neofetch'teki değerler gerçek donanım bilgilerim, sanal makine kullanmıyorum.

Önerilerim:
1) Numlock tuşu başlangıçta kapalı, açmanızı tavsiye ederim.

2) Düşük donanımlı bir bilgisayarınız varsa Falkon tarayıcısını yükleyip varsayılan tarayıcı yapın.

Diğer tarayıcılara göre çok daha hızlı açılıyor ve çalışıyor. Bazı sitelerde sorun yaşayabilirsiniz, alternatif olarak Brave veya LibreWolf gibi tarayıcıları kullanabilirsiniz. İkisi de paket yöneticisinde mevcut.

antiX 24'e geçtiğimden beri edindiğim ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. İyi günler.

Geri