Asus Dizüstü Bilgisayarımın KVK Macerası

DenizTuzagi

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay, Asus FA507NU dizüstü bilgisayarımın şarj problemi nedeniyle KVK servisine teslim ettim. Şarj aleti takılıyken bile, şarj sürekli kesilip başlıyordu; belirli açılarda ve konumlarda çalışıyordu, ancak bu durum beni oldukça rahatsız ediyordu. Bu nedenle, servise göndermeye karar verdim.

Uzun zamandır yaşadığım başka bir sorun daha vardı: Bilgisayar bazen açılırken siyah ekranda kalıyor, görüntü vermiyordu. Bu sorunu da belirttim. KVK'den birkaç gün sonra bir e-posta aldım.

E-postanın ardından Asus ile irtibata geçtim. Asus'tan aldığım yanıt e-postasında, klavye modülünün vida izleri nedeniyle değiştirileceği ve bunun ücretli olacağı belirtiliyordu. Ayrıca, fanın da değiştirileceği yazıyordu.

Ancak şarj sorunumun tespit edilemediği belirtilmişti. Bu durum beni şaşırttı. Dün Asus ile yeniden iletişime geçtim, şarj sorunumu tekrar vurguladım ve fan temizliği yerine değişim nedenini sordum. Yeni bir e-posta bekliyorum.

Vida izleri nedeniyle ücret talep edilmesi mantıksız geliyor. Eğer vida izlerini tespit edebiliyorlarsa, şarj sorununu neden tespit edemediler? Vida izi, garanti dışı kalmak için yeterli bir neden midir?

Güncelleme: Tamir işlemlerinin tamamlandığını düşünüyorum, bilgisayarımı yakında teslim alacağım.

Geri