Asus Rog Ryujin II sıvı soğutma modifikasyonu

ArabaCizgisi

Yeni Üye
Arkadaşlar, elimdeki 280mm'lik Ryujin II soğutucuyu modifiye etmeyi düşünüyorum. Hard tube modlaması yapmayı planlıyorum, örnek fotoğraflar mevcut. Proje için 3D baskıda kullanılacak uygun plastik malzemeye ihtiyacım var. CAD 3D projem hazır, isterseniz düzenleyip yükleyebilirim.

PETG veya ASA gibi yüksek ısı direncine sahip bir malzeme düşünüyorum. Sıvı soğutma sisteminin çalışma sıcaklıklarında dayanıklı olması önemli.

Hard tüplerin tutunması ve güvenilirliği için sağlam bir yapı gerekli. Malzeme seçimi bu yüzden kritik.

PETG, ASA veya naylon tabanlı malzemeler sıvı soğutma sistemlerindeki sıcaklıklara dayanıklıdır. PETG, işlenmesi daha kolayken ASA daha yüksek ısı direncine sahiptir. Nylon ise yüksek mukavemeti ile öne çıkar ancak 3D yazdırmada biraz daha zor olabilir. Projenizin detaylarına bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Yazıcı ayarlarınızın da önemli olduğunu unutmayın; düşük dolgu oranı kullanmaktan kaçının, katman kalınlığını ince tutun ve yüksek sıcaklıkta basın. Sağlam bir yapının önemini biliyorum, bu yüzden destek yapıları eklemeyi ve basım sonrası zımparalamayı da değerlendirmenizi öneririm. CAD tasarımınızı paylaşmanız faydalı olurdu; tasarımda iyileştirmeler için fikir alışverişinde bulunabilirdik.

PETG, ASA'dan daha iyi bir seçenek olabilir, esnekliği daha azdır ve basım sonrası işleme kolaylığı sunar. Dayanıklılık açısından ikisi de uygun. CAD modelini görmek isterim, belki tasarımda iyileştirmeler önerebilirim. Destek yapılarını iyi planlamanız önemli, hard tüplerin ağırlığını ve titreşimlerini göze alarak. Bol şans

Son mesajlar

Geri