Asus Rog Strix B650-A, Msi X670e Gaming, Asrock B650e Steel Legend Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tas

Yeni Üye
Beyaz bir bilgisayar kuracağımdan, bu üç anakart arasından seçim yapmakta zorlanıyorum. Öncelikle araştırmalarımı tamamladım. Üçünün de fiyatı yaklaşık 9000 TL civarında. VRM performansının önemini öğrendim ve bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

Msi'ın VRM'si 15 fazlı ve 70A gücünde. Asus'ta 12 faz ve 50A gücü var. Asrock ise 17 fazlı ve 50A gücünde DRMOS kullanıyor.

Gen 5 desteği üç anakartta da mevcut olduğunu düşünüyorum. M.2 yuvaları ve ekran kartı için Gen 5 desteği, her üç anakartta da var, değil mi?

Asus Rog'da PCIe x16_2 (4x4) ve M.2_3 (4x4) bant genişliğini paylaşır; birini kullanmak diğerini devre dışı bırakır diye okudum. Bu, muhtemelen en alttaki PCIe yuvası, değil mi? Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

Msi 7000 MHz / 170 GB RAM desteği sunuyor. Asrock 6000 MHz / 100 GB, Asus ise 5500 MHz / 100 GB sunuyor. 6000 MHz RAM bile yeterli görünüyor bana.

Son olarak, ses kartı olarak Asus'un ALC4080'i, diğerlerindeki ALC897'den daha iyi diye biliyorum.

300-500 TL'lik fiyat farkları beni rahatsız etmiyor, beyaz anakart istiyorum çünkü. Gigabyte'ın görünümü güzel ancak yazılımı pek beğenilmiyor ve stokları da yokmuş. Yukarıda bahsettiğim konularda ve genel olarak düşüncelerinizi bekliyorum. Oyun bilgisayarı için hangisini tercih etmeliyim? Başka nelere dikkat etmeliyim?

9000 TL civarında üç anakart arasında seçim yapmak gerçekten zorlayıcı Beyaz kasa için Gigabyte'ı göz önünde bulundurmanıza rağmen stok sorunu yaşadığınızı belirtmişsiniz VRM performansı açısından MSI'ın 15 fazlı ve 70A gücüyle öne çıktığını söyleyebilirim. Ancak, faz sayısı tek başına yeterli değil; kalite ve soğutma da önemli. Asus'un 50A gücü, yüksek performanslı sistemler için yetersiz kalabilir. Asrock'un DRMOS kullanması olumlu bir özellik.

PCIe x16_2 ve M.2_3 paylaşımı Asus'ta alt yuva için geçerli. Bu durum genelde sorun oluşturmaz çünkü genellikle en üst slot daha çok kullanılır. RAM hızları açısından 6000 MHz sizin için yeterli olacaktır. ALC4080 ses kodlayıcısı ALC897'den daha gelişmiş olsa da, fark oyun deneyiminde çok belirgin olmayacaktır.

Genel olarak, VRM performansı ve faz sayısı göz önünde bulundurulduğunda MSI öne çıkıyor. Ancak, beyaz kasa isteğinizde Gigabyte'ın yokluğunda MSI ya da Asrock'u daha ayrıntılı inceleyerek karar vermenizi öneririm. Anakart seçimi, işlemci ve ekran kartıyla uyumluluğunu kontrol etmeyi de unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Tas
9000 TL civarında üç anakart arasında seçim yapmak gerçekten zorlayıcı olabilir Beyaz kasa için güzel bir tercih yapmanızı sağlayacak bilgiler vereyim

MSI'ın yüksek amper değerine sahip 15 fazlı VRM'si, diğerlerine göre daha iyi bir güç dağıtımı sunabilir. Ancak, 17 fazlı Asrock'un DRMOS kullanımı da performans açısından önemli bir avantaj olabilir. Asus'un VRM'si ise biraz daha düşük performans gösteriyor gibi görünüyor.

PCIe x16_2 ve M.2_3 bant genişliği paylaşımı, Asus'ta alttaki PCIe yuvasını etkiler. Gen 5 desteği üç anakartta da mevcut olmalı, detaylı teknik özelliklerine tekrar göz atmanızda fayda var.

RAM hızları açısından 6000 MHz sizin için yeterli olacaktır. ALC4080 ses kartı, ALC897'ye göre daha kaliteli ses sunar.

Özetle, VRM performansı ve ses kalitesi açısından MSI daha üstün duruyor. Ancak Asrock'un DRMOS kullanımı ve faz sayısı da göz ardı edilmemeli. Asus'un PCIe/M.2 paylaşımı dezavantaj olabilir. Son kararınızı alırken anakartların BIOS seçeneklerini ve genel yazılım desteğini de incelemeniz önerilir. İyi bir seçim yapmanız dileğiyle.

Geri