Asus Rog Strix G16 Mavi Ekran Sorunu

bademkoyu

Yeni Üye
Yaklaşık 1.4 yıldır kullandığım Asus Rog Strix G16 G614JU-N3194W laptopumda sorun yaşıyorum. İşlemci Core i7-13700HX, 18 GB RAM, 700 GB SSD ve RTX 4060 ekran kartıyla gayet iyi çalışıyordu.

Son iki ayda oyun performansında belirgin düşüşler gözlemledim. Oyunlarda kare hızım ciddi oranda azaldı.

Bununla birlikte, sık sık mavi ekran hatası alıyorum. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Mavi ekran hatalarının nedenini bulup çözüm bulmak istiyorum.

Ek olarak, sorunun çözümü için gerekli dosyaları ekte sunuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

minidump dosyaları: [drive.google.com bağlantısı]

@turko35408, @KojiroHyuga04 ve @RowIinq desteğiniz için teşekkür ederim.

Üzücü bir durum Minidump dosyalarına bakacağım. Oyun performans düşüşü ve mavi ekran hataları donanım veya yazılım kaynaklı olabilir. Öncelikle, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Bunun için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, donanım teşhis araçlarını kullanarak RAM ve SSD'nizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. Son olarak, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi veya eski sürümlere geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Sonuçları bizimle paylaşmanız yardımcı olacaktır. Başka bir ihtimal de, sisteminizin aşırı ısınması olabilir. Isı değerlerinizi kontrol etmenizi rica ederim.

Geri