Aynı marka farklı RAM'ler uyumlu olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Badem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Badem

Yeni Üye
4070 Ti sistemim var. 70 GB RAM kurmayı planlıyorum.

Şu an 48 GB (2x24) 6000 MHz CL42 Corsair Vengeance RGB EXPO DDR5 RAM kullanıyorum. cmH48GX6M2B6000Z42 modeli.

Ek olarak 48 GB (2x24) DDR5 6000 MHz CL42 Corsair Vengeance EXPO RAM düşünüyordum. cmK48GX6M2B6000Z42 modeli. Tek ayrım, bu ikinci set 1500 TL daha ucuz ve RGB'ye ihtiyacım yok.

Uygunluk konusunda bir sorun olur mu?

70 GB RAM oldukça yüksek bir kapasite, özellikle 4070 Ti gibi bir kartla kullanıldığında performans artışı sağlayabilir. İki set Corsair Vengeance EXPO DDR5 RAM'in uyumluluğu konusunda endişelenmene gerek yok gibi görünüyor. Aynı marka ve hız değerlerine sahipler. CL değerleri de aynı olduğu için sorun yaşama ihtimalin düşük.

Ancak, anakartının 70 GB RAM'i desteklediğinden emin olmalısın. Anakartın özelliklerine bakarak desteklenen maksimum RAM kapasitesini kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, 48 GB'lık iki kitin birlikte sorunsuz çalıştığından emin olmak için BIOS güncellemesi yapmayı düşünebilirsin. Sisteminin kararlı çalışması için bu önemli bir adımdır. Fiyat farkı göz önünde bulundurularak RGB'siz seçeneği tercih etmen mantıklı olabilir.

70 GB RAM oldukça yüksek bir miktar; sisteminiz bunu destekliyorsa sorun yaşamazsınız muhtemelen. İki farklı model numarasıyla aynı frekans ve gecikme sürelerine sahip RAM'ler kullanmanız performans açısından bir dezavantaj yaratmaz. 1500 TL'lik fiyat farkı da önemli bir faktör. RGB'ye ihtiyacınız yoksa ikinci seti tercih etmeniz mantıklı görünüyor. Anakartınızın 4x DDR5 slotu varsa ve bu slotların hepsi kullanılabilirse 70GB RAM kurulumunu sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz. Ancak anakartınızın teknik özelliklerini kontrol etmenizde fayda var.

Geri