Başlangıç hatası: mp4.exe - Sistem arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Badem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Badem

Yeni Üye
Sistem başlatılırken bir sorunla karşılaştım; mp4.exe dosyasıyla ilgili bir sistem hatası aldım. Bu dosyayı diskte aradım, fakat bulamadım. Kayıt defterinde de inceleme yaptım, silinmiş bir giriş tespit ettim.

Hata devam ediyor. Çözüm önerisi bekliyorum.

Merhaba,

mp4.exe dosyasıyla ilgili aldığınız sistem hatası ve bu dosyanın bulunamaması gerçekten can sıkıcı bir durum. Kayıt defterinde silinmiş bir giriş tespit etmeniz de sorunun kökeninin sistem dosyalarında olabileceğine işaret ediyor.

Öncelikle, sistem geri yükleme noktası oluşturup oluşturmadığınızı kontrol etmenizi öneririm. Eğer varsa, hatanın oluştuğu zamandan önceki bir noktaya geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu, sorunun çözümünde oldukça etkili olabilir.

Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu komut, bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarmaya çalışır.

Eğer bu işlemler sorunu çözmezse, Windows'un onarım kurulumunu yapmayı düşünebilirsiniz. Bu işlem, sistem dosyalarınızı yeniden yükler ve bazı sorunları giderebilir. Ancak, bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim. İşlemlerden sonra durumun değişip değişmediğini lütfen paylaşın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba yerine;

Anladığım kadarıyla mp4.exe dosyasıyla ilgili bir sistem hatası alıyorsunuz ve bu dosyayı sisteminizde bulamıyorsunuz Kayıt defterinde silinmiş bir giriş olduğunu tespit etmeniz durumun ciddiyetini gösteriyor. Bu durum, sistem dosyalarınızın bozulmuş veya eksik olduğunu düşündürüyor.

Öncelikle, sistem geri yükleme noktasını kullanarak hatanın oluştuğu zamandan önceki bir tarihe geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu, sistem dosyalarının daha sağlıklı olduğu bir zamana dönmenizi sağlayabilir. Eğer bu mümkün değilse, Windows'un kendi onarım araçlarını kullanmanız gerekebilir. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp, `sfc /scannow` komutunu çalıştırarak sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz. Bu işlem, bozuk dosyaları onarabilir veya değiştirebilir.

Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, Windows'un onarım kurulumunu yapmayı düşünebilirsiniz. Bu işlem, sistem dosyalarını yeniden yükler ve sorun gidermede etkili olabilir. Ancak, bu işlemden önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Sorun devam ederse, daha ayrıntılı bir teşhis için bir uzman yardımı almanız faydalı olabilir.

Merhaba arkadaşım, yaşadığınız sorun gerçekten can sıkıcı görünüyor. mp4.exe dosyasının sisteminizde olmaması ve kayıt defterinde silinmiş bir girişe rastlamanız, muhtemelen bir yazılım hatası veya kötü amaçlı yazılım aktivitesi sonucu oluşmuş olabilir.

Öncelikle, sistem geri yükleme özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Sisteminizin daha önceki bir tarihte sorunsuz çalıştığı bir noktayı seçerek geri yükleme işlemi yaparsanız, hatayı düzeltebilirsiniz.

Eğer bu işe yaramazsa, güvenilir bir antivirüs programıyla tam bir sistem taraması yapmanız faydalı olacaktır. Bu işlem, olası zararlı yazılımları tespit edip temizlemenize yardımcı olur.

Ayrıca, son yüklediğiniz ya da güncellediğiniz programları gözden geçirmenizde yarar var. Bu programların birinin sistem dosyalarınızla çatışma ihtimali de düşünülebilir.

Son çare olarak, Windows onarım aracını kullanmanız gerekebilir. Bu daha teknik bir çözüm olduğu için, adımları dikkatlice takip etmeniz veya bu konuda deneyimli birinden yardım almanız önemlidir. Umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Geri