Bilgisayarım Aniden Kapanıyor ve Yeniden Başlıyor

YolcuIzleri

Yeni Üye
Arkadaşlar, uzun bir anlatım olacak, şimdiden kusura bakmayın.

Sistemim şöyle: Ryzen 7 6700, MSI MAG B550 Tomahawk (en yeni BIOS sürümü), RX 6700 XT Sapphire, Crucial Ballistix 16GBx2 3600MHz, Corsair 650W 80+ Gold, Fractal Design Meshify C kasa, Kingston KC3000 1.5TB NVMe SSD ve WD Blue 1TB SATA SSD.

Geçtiğimiz iki ay önce, makineyi kapattım ve bir sonraki gün açamadım. Soğutucular çalışıyordu, klavyedeki aydınlatma kısaca yanıp sönüyordu, fakat ekranda görüntü yoktu. Birçok denemeden sonra, sistemi açmayı başardım. Ancak kısa bir süre sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı. Sorunun ekran kartı veya RAM'lerden kaynaklanmadığını biliyordum (Memtest'ten sorunsuz geçti). Güç kaynağına güveniyordum, Corsair 650W yarı modüler bir güç kaynağıydı. Sonunda, anakart ve işlemciyi değiştirdim.

Dün akşam her şey yolundaydı. Yeni bir NVMe SSD (Kingston KC3000 1.5TB) taktım, Windows'u klonladım ve kullanmaya başladım. Birden bilgisayar kendini yeniden başlattı. Tesadüf diye düşündüm, kullanmaya devam ettim ancak sorun tekrar ve tekrar yaşandı. Gece 3'ten sabah 11'e kadar çözüm araştırdım (sınavlarım vardı). RAM'lerin tüm kombinasyonlarını denedim, statik elektriği boşalttım, M2 SSD'yi çıkarıp eski SSD'ye döndüm, ekran kartını takıp çıkardım, arkadaşımın RAM'lerini de denedim, ancak hiçbiri kalıcı bir çözüm olmadı. Şu an sistem açılmıyor ve belirtiler eski anakarttaki sorunlarla aynı. Şüphelerim güç kaynağında yoğunlaşıyor. OCCT ile güç kaynağı testini yaptım. Kısa süreli çalışmasında bir kere yeniden başladı, 3 dakika boyunca tam yük altında çalıştı ve sorun yoktu (tabi ki sonra tekrar kapandı). Yine de güç kaynağı şüpheli çünkü diğer bileşenlerin sağlam olduğuna inanıyorum. İki defa, temiz kurulumdan sonra "İNACCESSIBLE BOOT DEVICE" hatası aldım. Yeniden başlatma sonrasında olay günlüğünde Kernel Power 41 hatası vardı.

Yaşadığım şehirde (Düzce) bilgisayara bakan veya sorun analizi yapabilecek yer yok. Bilgisayarı başka bir şehre götüremiyorum. Ne yapmalıyım? Yardımınıza ihtiyacım var.

Son mesajlar

Geri