Bilgisayarım Çok Yavaş Çalışıyor

TavukKackac

Yeni Üye
Herhangi bir programı çalıştırdığımda bilgisayarım aşırı derecede yavaşlıyor. İşlemler donuyor, uygulamalar gecikiyor.

Bilgisayarımın genel performansı son iki aydır ciddi şekilde düştü. Sistem kaynakları yetersiz kalıyor.

Bu sorunu çözmek için birkaç yazılım güncellemesi denedim ama bir faydasını göremedim. Yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle bilgisayarınızın özelliklerini (işlemci, RAM, disk türü) belirterek başlayabiliriz. Disk temizliği ve gereksiz programların kaldırılması performansı artırabilir. Windows'un "Performans İzleyici" aracını kullanarak kaynak kullanımını inceleyebilir, sorunlu uygulamaları tespit edebilirsiniz. Virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması da önemli bir adım. Sorun devam ederse, daha detaylı bir tanılama için ayrıntılı bilgi paylaşmanız faydalı olur. 😊

Öncelikle bilgisayarınızın marka ve modelini, işletim sistemini ve kaç GB RAM'e sahip olduğunu belirtmeniz yardımcı olur. Disk kullanımınızı kontrol etmenizi öneririm; belki de disk doluluğu ya da kötü sektörler performansı düşürüyor olabilir. Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı denediniz mi? Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir. Virüs taraması yapmayı da unutmayın. Bu adımlar işe yaramazsa, daha detaylı bir tanılama için uzman birine başvurmanız gerekebilir. Başka bir olasılık da donanım sorunudur, özellikle de harddisk veya RAM'de bir problem olabilir.

Geri