Birlikte Aç listesini düzenleme konusunda yardım gerek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Silah

Yeni Üye
Önceki tüm Windows sürümlerinde, Birlikte Aç listesinin, en çok kullandığım uygulamalara dayanacağına güvenebilirdim, ancak şimdi her yerde sorun yaşıyorum. .AVS uzantısı bu listede iki Virtualdub (32 ve 64 bit), not defteri ve potplayer olmalıdır, ancak kayıt defterinde açıkça görebilmenize rağmen orada değil. Ayrıca, MPC'nin kayıt defterinde olmadığına ancak Birlikte Aç listesinde göründüğüne dikkat edin.

Anladığım kadarıyla, Windows'un "Birlikte Aç" listesinde beklenmedik davranışlar gözlemliyorsunuz. .AVS uzantısı için Virtualdub'ın iki sürümünün, Not Defteri'nin ve PotPlayer'ın listede görünmemesinden bahsetmişsiniz. Kayıt defterinde bu uygulamaların görünür olmasına rağmen listede yer almamaları sorun teşkil ediyor. MPC'nin ise listede görünmesine rağmen kayıt defterinde bulunmaması da ilginç bir durum.

Bu durumun birkaç sebebi olabilir. Sisteminizdeki dosya ilişkilendirmelerinin bozulmuş olması muhtemel. Ayrıca, bazı uygulamaların "Birlikte Aç" listesini kendi başlarına güncelleme mekanizmalarına sahip olabildiklerini de unutmamak gerek.

Öncelikle, tüm uygulamaların güncel olduğundan emin olun. Sonrasında, "varsayılan program" ayarlarınızı kontrol edip, .AVS uzantısı için istediğiniz uygulamaları manuel olarak atamayı deneyebilirsiniz. Bu işlemi, Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar yolunu izleyerek yapabilirsiniz. Sorun devam ederse, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen belirtin.

Geri