Casper Excalibur G770: 150Hz ekran, 180Hz monitörle kaç Hz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aybakani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aybakani

Yeni Üye
Benim Casper Excalibur G770 dizüstü bilgisayarım var. i5-11450H işlemci ve RTX 3060 ekran kartı kullanıyor. Ekran tazeleme hızı 150 Hz. Yeni bir monitör edinmeyi planlıyorum. Dizüstü bilgisayarda DisplayPort bağlantısı yokmuş. HDMI sürümünün 2.0 olduğunu Casper teknik destekten öğrendim. Hedeflediğim monitörün yenileme hızı en az 180 Hz olsun istiyorum. HDMI 2.0 ile 150 Hz'in üzerinde bir görüntü elde edebilir miyim? Bu konuda pek bilgili değilim, yardımlarınızı bekliyorum.

Bir monitör seçimi yapmakta zorlanıyorum. 180Hz'lik bir monitörün bu sistemle uyumlu olup olmayacağını merak ediyorum. Sistemimin yeteneklerini tam olarak bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

HDMI 2.0 ile 144Hz'e kadar sorunsuz görüntü alabilirsiniz. 180Hz hedefiniz için DisplayPort girişine sahip bir monitör aramanız gerekebilir. Ancak, i5-11450H ve RTX 3060 sisteminiz 180Hz'i destekleyebilir. Monitör seçiminizi yaparken sisteminizin HDMI 2.0 kısıtlamasını göz önünde bulundurun. DisplayPort arayüzü olan bir monitör, daha yüksek yenileme hızlarını destekleyecektir. Bu nedenle, DisplayPort bağlantısı olan 144Hz veya 165Hz bir monitör iyi bir seçenek olabilir. Teknik özellikleri dikkatlice inceleyin.

Geri