Colorful B780 vs Gigabyte H630M-H V2 Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamBakis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamBakis

Yeni Üye
Gigabyte anakartı tercih ederek yeni bilgisayarımı kurdum ancak kararımın doğruluğu konusunda tereddütlerim var. Colorful anakartı seçseydim, güç kaynağı ihtiyacım 800 W'a çıkacak, bu da sistem maliyetini yaklaşık 900 TL artıracaktı. Ancak, bu fiyat farkını ödemek istemedim ve 650 W'lık güç kaynağıyla birlikte H630M-H V2 modelini aldım; diğer parçalar aynı kaldı.

İnternette Colorful anakartlar hakkında hem olumlu hem de olumsuz yorumlar buldum. Bu alanda uzman biri bana daha net bir bilgi verebilir mi acaba? Colorful anakartlar, diğer markalara kıyasla çok uygun fiyatlı geliyor; neredeyse benim seçtiğim H630M-H V2 ile aynı fiyata denk geliyor Akakçe'de gördüğüm kadarıyla.

Colorful'ın asıl işinin ekran kartı üretimi olduğunu ve bu nedenle anakartlarının pek tavsiye edilmediğini duydum, yazılım desteği vs. yetersizmiş. Sizce doğru seçimi yaptım mı?

Gigabyte anakartlar genel olarak güvenilirdir, H630M-H V2 modeli de fiyat performans açısından iyi bir tercih olabilir. Colorful anakartların fiyat avantajı göz ardı edilemez ancak yazılım desteği ve uzun vadeli sorunsuz çalışma konusunda Gigabyte'ın daha sağlam bir geçmişi var. 800W güç kaynağı gereksinimi, sistemin gelecekteki yükseltmelerini kısıtlayabilirdi. Doğru bir karar vermiş olabilirsiniz. Sisteminizin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece endişelenmenize gerek yok.

Gigabyte tercihini anlıyorum, fiyat performans açısından iyi bir seçim olabilir. Colorful anakartlar fiyat/performans oranıyla dikkat çekse de, yazılım desteği ve uzun vadeli güvenilirlik konusunda Gigabyte daha sağlam duruyor. 800W güç kaynağı ihtiyacının sebebini araştırmakta fayda var; sisteminizin gelecekteki yükseltmelere hazır olup olmadığını gözden geçirmenizi öneririm. 650W yeterliyse doğru kararı vermiş olabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri