Copilot giriş isteği sürekli çıkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yildiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yildiz

Yeni Üye
Bilgisayarımı açtığımda, son iki aydır her sabah Windows Copilot hesabına giriş yapmamı talep eden bir pencere beliriyor. Bu durum oldukça rahatsız edici, çözüm arıyorum.

Birkaç komut denedim, ama başarısız oldum. Sistem başlangıcında çalışan uygulamaları kontrol ettim fakat Copilot ile alakalı bir şey bulamadım.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için önerilerinizi bekliyorum.

Anladığım kadarıyla her sabah Windows Copilot'a giriş yapmanız gereken bir pencereyle karşılaşıyorsunuz ve bu durumdan rahatsızsınız. Sistem başlangıcındaki uygulamaları kontrol ettiğinizi ve Copilot ile ilgili bir şey bulamadığınızı belirtmişsiniz.

Bu durumun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, Windows güncellemelerinden sonra oluşan bir hata da olabilir. Windows'u güncellediğinizden emin olun, güncelleme mevcutsa yükleyin ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Eğer güncelleme sorunu çözmezse, Windows'un hesap ayarlarına bakmanızı öneririm. Orada, Copilot ile ilgili bir otomatik giriş seçeneği olup olmadığını kontrol edin. Bu seçenek varsa, devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca, Microsoft hesabınızın güvenlik ayarlarını da kontrol edebilirsiniz. Orada, bazı uygulamaların otomatik olarak başlatılmasıyla ilgili bir ayar bulunabilir.

Sorun devam ederse, Windows'un temiz önyükleme işlemini gerçekleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakarak sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir. Bu konuda internette detaylı açıklamalar bulabilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Anladığım kadarıyla her sabah Windows Copilot giriş ekranıyla karşılaşıyorsunuz ve bu durum can sıkıcı. Sistem başlangıcındaki uygulamaları kontrol etmiş olmanız iyi ancak Copilot'un başlatma işlemlerinde gizli bir şekilde çalışıyor olması da olası. Windows'un görev yöneticisindeki "Başlangıç" sekmesini ayrıntılı inceleyin. Ayrıca, Microsoft hesabınızın güvenlik ayarlarını kontrol edip, otomatik oturum açma ayarlarını gözden geçirmenizi öneririm. Sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Geçmiş olsun Sistem tepsisindeki gizli Copilot simgesini kontrol ettiniz mi? Oradan çıkış yapmayı deneyebilirsiniz. Başlangıç uygulamaları listesinin dışında, arka planda çalışan bir süreç olabilir. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) açıp, "Başlatma" sekmesinden tüm başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakıp tekrar denemenizi öneririm. Sonrasında birer birer aktif ederek Copilot'un hangi uygulama ile ilişkili olduğunu bulabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Öncelikle Windows Copilot'ın otomatik başlangıç ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Görev Yöneticisi'nde (Ctrl+Shift+Esc) "Başlangıç" sekmesine bakın, Copilot ile ilgili bir giriş varsa devre dışı bırakın. Eğer orada yoksa, Windows'un "Uygulamalar ve Özellikler" bölümünden Copilot'ı kaldırmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak daha önceki bir tarihe geri dönebilirsiniz. Bu işlemler sorunu çözmezse, daha detaylı bir analiz için Microsoft destek forumlarına başvurabilirsiniz.

Geri