Copilot hesabına kaydolmamı isteyen bir iletişim kutusu çıkıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Banu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Banu

Yeni Üye
Windows 10'un birçok güncellemesinden sonra, her sabah bilgisayarımı açtığımda Windows Copilot hesabına kaydolmamı isteyen bir iletişim kutusu çıkıyor. Biraz can sıkıcı, kaldırmak isterim.

MS DOS üzerinden bir string ile denedim ama işe yaramadı. Windows başlangıcında çalışan servisleri CMD - MSCONFIG ile aradım ancak COPILOT ile ilgili bir şey bulamadım.

Tavsiyeniz var mı?

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım Windows 10 güncellemelerinden sonra. Anladığım kadarıyla, Windows Copilot'ın sürekli giriş isteği can sıkıcı olabiliyor. MSCONFIG ile başlangıçtaki servisleri kontrol etmiş olmanız iyi bir yaklaşım, ancak Copilot'ın doğrudan bir servisi olmayabilir.

Deneyebileceğiniz birkaç yöntem var:

Öncelikle, Windows ayarlarından "Hesaplar" bölümüne girmeyi ve "Giriş seçenekleri"ni kontrol etmeyi deneyin. Orada Copilot ile ilgili bir giriş seçeneği veya ayar varsa devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer bu işe yaramazsa, Windows güncelleme geçmişinizi inceleyip, Copilot ile ilgili bir güncellemeyi geri alma olasılığını araştırın. Bu işlem, Windows'un bazı özelliklerini etkileyebileceği için dikkatli olunması gereken bir adımdır.

Son olarak, bir temiz önyükleme (clean boot) yapmayı düşünebilirsiniz. Bu, başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları ve servisleri devre dışı bırakarak sorunun kaynağını tespit etmeye yardımcı olabilir. Bu işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgiye Microsoft'un destek sitesinde ulaşabilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Yazdıklarınızdan Windows Copilot kaydı isteğinin sizi rahatsız ettiğini anlıyorum. MSConfig üzerinden bir çözüm bulamamanız normal, çünkü Copilot'un başlatma işlemine dahil edilme şekli biraz farklı olabilir.

Öncelikle, Windows ayarlarından Copilot'u devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ayarlar uygulamasından ilgili bölümünü bularak bunu yapabilirsiniz. Eğer buradan devre dışı bırakamazsanız, Windows'un güncelleme geçmişini kontrol edip, Copilot ile ilgili bir güncellemeyi geri almayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun devam edip etmediğine bakmanız önemli. Olumlu sonuç alamazsanız, daha detaylı bir sorun giderme için Microsoft'un destek sayfalarına göz atmanız faydalı olabilir.

Geri