Corsair Vengeance 6000MHz CL45 DDR5 RAM: EXPO Aktif Edince Mavi Ekran Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sokak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sokak

Yeni Üye
Sistem özelliklerini gösteren görseli ekledim, her şey orada detaylı şekilde mevcuttur. EXPO RAM özelliğini BIOS'tan etkinleştirdiğimde sorun başlıyor; DDR5 RAM'in avantajlarından yararlanmak istiyorum ama işlem böyle sonuçlanıyor.

EXPO özelliği aktifleşince, sistem aniden mavi ekran hatası veriyor. Oyunlar beklenmedik şekilde kapanıyor, oyun içi ayarları değiştirmeye çalıştığımda ise sık sık mavi ekranla karşılaşıyorum. Performans düşüşleri de sıkça yaşıyorum.

Bu sorunların sadece EXPO fonksiyonu açıldığında ortaya çıktığını belirtmek isterim. Çözüm bulmakta zorlanıyorum, yardımınızı rica ediyorum.

Görseli inceledim. EXPO profilini devre dışı bırakıp XMP profilini denemeyi deneyebilirsiniz. Eğer DDR5 RAM'iniz XMP'yi destekliyorsa bu daha istikrarlı olabilir. BIOS güncellemesi de faydalı olabilir, anakart üreticinizin sitesinden en son sürümü kontrol edin. Windows'un güncel olduğundan emin olun. Sorun devam ederse, RAM'lerinizi ayrı ayrı test ederek arızalı bir modül olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Geri