D sürücüsündeki pagefile.sys dosyası tehlikeli mi?

RoyaNoktalari

Yeni Üye
SATA SSD'mde, D sürücümde bir pagefile.sys dosyası mevcut. Bu dosyayı silmenin bir sakıncası olur mu diye düşünüyorum? C sürücüsündeki pagefile.sys dosyalarının sanal bellek görevi gördüğünü biliyorum, fakat bu dosya C'de değil, D sürücüsünde bulunuyor. Sanal bellek dosyasının D sürücüsüne taşınması mantıksız gelmiyor mu bana?

Bu dosyayı kaldırmayı planlıyorum. Açıkçası, bunun gerçekten bir sanal bellek dosyası olduğundan emin değilim çünkü daha önce böyle bir dosya görmemiştim. Son birkaç ayda bu dosyayla karşılaşmadım. Silme işleminin bilgisayarımda istenmeyen sonuçlar doğurup doğurmayacağını bilmiyorum.

D sürücüsündeki pagefile.sys dosyası, sistemin belirli durumlarda sanal belleği D sürücüsünde de kullanması için oluşturulmuş olabilir. Silmek sistemde beklenmedik sorunlara yol açabilir. Eğer emin değilseniz, dosyayı silmeden önce sistem özelliklerindeki "Gelişmiş sistem ayarları" bölümünden sanal bellek ayarlarını kontrol edin. Oradan sanal belleğin konumunu ve boyutunu düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde daha güvenli bir şekilde değişiklik yapabilirsiniz. Bilgisayarınızın performansını etkileyen bir durum yoksa, dosyayı silmemenizi öneririm.

Son mesajlar

Geri