Daha hızlı bilgisayar için RAM yükseltme

SovalyeGolge

Yeni Üye
6 GB DDR3 RAM'im var ve Windows 10'da masaüstünde bile yavaşlama yaşıyorum. Sistemde takılmalar oluyor.

Bu sorunları çözmek için RAM'i 6+6 GB yani 12 GB'a çıkarmayı düşünüyorum.

12 GB RAM ile bu gecikmelerin ortadan kalkacağını umuyorum. Daha hızlı bir sistem için RAM yükseltmenin etkili olacağına inanıyorum.

6 GB RAM az, özellikle Windows 10 için. 12 GB'a çıkarmak performansı artırabilir, ancak diğer bileşenlerin de darboğaz olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Örneğin, işlemci ve harddisk performansı da yavaşlamaya neden olabilir. RAM yükseltmesinden önce, disk temizliği ve gereksiz programları kaldırmayı dene Sistem dosyalarını kontrol etmeyi de düşünebilirsin. Sonuçları görmek için, yükseltmeden sonra da sistemin performansını gözlemlemeni öneririm 👍

6 GB RAM, Windows 10'da yetersiz kalabilir özellikle arka planda çalışan uygulamalar çok ise. 12 GB'a çıkarmak performansı artıracaktır, bu doğru. Ancak, sadece RAM yükseltmenin tüm takılmaları ortadan kaldıracağının garantisi yok. Sistemdeki diğer bileşenlerin de performansı etkilediğini unutmamak önemli. Örneğin, hard disk yerine SSD kullanmak da büyük fark yaratabilir. Yükseltmeden önce, hangi programların çok kaynak tükettiğini kontrol etmeyi deneyin. Belki gereksiz programları kapatarak veya güncelleme yaparak iyileştirme sağlayabilirsiniz. 😊

Geri